belle2_crop (Foto: SCANPIX/WENN)
belle2_crop (Foto: SCANPIX/WENN)

Prinsessens løsslupne navnesøstre

Hva er det med Märthas barn og navn?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først kom Maud Angelica, så kom Leah Isadora og nå Emma Tallulah Behn. Navnevalgene til Ari og Märtha er originale og skaper sikkert rokeringer på navnelistenes ti på topp de neste tiårene. Til dem som går svanger med prinsessekopier tar vi oss bryet å representere noen av prinsessens navnesøstre. Du er herved advart:

Tallulah Brockman Bankhead (1902-1968): Hollywood-skuespiller og levekvinne. Beskrevet som en skikkelig bon vivant. Født og oppvokst i Huntsville, Alabama, og beskrevet som et overvektig og ekstremt hjemmekjært barn. Men også som ekshibisjonistisk, født stjerne, med en dyp stemme som følge av kronisk bronkitt. Begynte sin skuespillerkarriere etter at hun vant en skjønnhetskarriere som femtenåring.

tallulah_crop1
  (Foto: MPTV.net)
tallulah_crop1 (Foto: MPTV.net)

Prøvde seg på Broadway, men gjorde ingen suksess og flyttet til London i 1923. Gjorde suksess på West End fram til Paramount Pictures fikk øynene opp for henne og tok henne til filmen med Woman's Law (1927). Siden spilte hun i en rekke filmer, men det var på scenen hennes talent fikk komme til sin rett.

Hun var populær i selskapslivet med sin sjokkerende livsstil, og rakk å bli omtalt både som biseksuell og lesbisk. Hun kjederøykte, tok godt for seg av brunt brennevin og gjorde til en vane å strippe av seg klærne offentlig. Med andre ord en fargeklatt, om enn ikke en stor filmstjerne, i Hollywood.

KONGEN: - Kaller henne Emma

Tallulah (alias Jodie Foster): Rollefiguren til Jodie Foster fra filmen Bugsy Malone fra 1976. Filmen er en krimkomedie der alle gangsterne er barn, som skyter på hverandre med krem i stedet for kuler.

tallulah_crop2
  (Foto: MPTV.net)
tallulah_crop2 (Foto: MPTV.net)

Tallulah Belle Willis (1994-): datter av Demi Moore og Bruce Willis. Er ifølge imdb.com oppkalt etter Tallulah Bankhead. Er en av Hollywoods unge kjendisbarn som frankerer glamorøse fester. Er bare rukket å bli 14 år, men kler seg som en 18-åring og har "it" som man kan kalle det. Nettstedet The Evil Beet Gossip formulerte det slik for et år siden:

- Hun har det lille ekstra. Hun ser rett og slett ut som trøbbel. Hun er bare 13, så du må gi henne noen år på å bygge en dopvane, men jeg garanterer dere at hun kommer til å være overalt i 2011 eller så.

belle_crop3
  (Foto: SCANPIX)
belle_crop3 (Foto: SCANPIX)

Tallulah er for øvrig et indiansk navn opprinnelig og kan oversettes til norsk som «hoppende vann» eller «sildrende vann». Det kan også ses som en variant av det irske kvinnenavnet, Talulla som har opprinnelse i irske Tuilelaith, som betyr «fruktbar kvinne» eller «prinsesse».

tv2nyhetene.no har bedt leserne stemme på navnevalget. I skrivende stund er det over 50 prosent som har stemt på at de liker navnet. Drøyt 31 prosent oppgir at de ikke liker navnet, mens hele 18 prosent oppgir at de ikke bryr seg. Gi din stemme til høyre.