Festfin fiskegrateng

Med skalldyr og potetmos

En litt annerledes fiskegrateng:

Skjær fiskefileten i serveringsbiter og damp i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 2-3 min.(Fiskekraften brukes i sausen.)
Ta opp og la renne godt av seg og legg i et smurt ildfast fat, dryss over 1/3 av de rensede rekene.

Skrell og del poteter i terninger og kok møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet, tilsett smør og litt melk og mos til en glatt pure.
Smak til med salt og pepper og rør inn 1 egg.

Gratengsaus:

Smelt smør, tilsett finhakket løk og surr til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og fløte.
Kok opp sausen under omrøring til en tykk fyldig saus.
Smak til med salt og krydder.

Hell gratengsausen over fisken i formen.
Sprøyt ut ”rosetter ” med potetmos (bruk en sprøytepose med ”stjerne” tut) eller fordel ”klikker” med potetmos på toppen, bruk to teskjeer.

Stek gratengen på miderste rille i stekeovn ved, 225 oC i 10-15 min.

Dryss over restene av rekene og pynt med sitronbåter og dill.