Pasta all Puttanesca med spinatsalat

Og affogato til dessert

Oppskriften er fra Jan Vardøen

En fargerik pastarett fra Napoli, den har fått navnet sitt fra den røde fargen og fyrrige smaken og anses for å være litt vovet, akkurat som Napolis gatedamer.

Kok opp en del pasta i masse godt saltet vann.
Du kan bruke nesten hva som helst, men spaghetti er tradisjonelt, også fusili (spiraler) eller penne rigate (ribbede pennesplitt), som begge to tar opp sausen på en god måte.

Kok pastaen samtidig som du lager sausen, det tar omtrent like lang tid.
Spar ca. 1 dl av kokevannet når pastaen er ferdig, den er fin å spe ut sausen med.

Ha mye olivenoljen, ca. 1 dl i en stor stekepanne.
Ha i 3 ansjosfileter og stek i den varme oljen, slik at de blir løst opp.
Stek to finnhakkede fedd hvitløk og en ss finhakket fersk chili eller 1 ss tørket chiliflak sammen med ansjosene.
La hvitløken bli gyllenbrun, men ikke mørkbrun. (Brent hvitløk smaker pyton!)
Ha i en boks grovhakakket, flådde tomater og rør godt rundt.
La putre over mellomsvak varme i ca.10 minutter.
Ha i 2 ss små syltede kapers og en liten neve grovhakkede, sorte oliven uten sten.
Spe ut sausen med ca. 1 dl av kokevannet fra pastaen, det gir en fin jevning og konsistens.

Rør rund et par ganger, ha over pastaen og rør sammen.
Pynt med noen få kapers, litt steinfri sort oliven og gjerne noen blader fersk bladpersille.

Spinatsalat med appelsinbåter og valnøtter:

Ha et par never vaskede og tørkede spinatblader i en stor bolle.
Ha over ca. 2 ss olivenolje, litt salt og nykvernet sort pepper og ca. 2 ts. balasamicoeddik.
Vend salaten sammen og ha over i porsjonsboller.

Pynt med valnøtter (eller ristede pinjekjerner, hasselnøtter, mandler eller pecannøtter) og appelsinfileter.

Dessert, Affogato:

Italias enkleste dessert, men likevel en av de beste!

Ha et par store skjeer med vaniljeiskrem i en stor kaffekopp.
Hell over en dobbel espresso.
Rør sammen med en teskje. Spis. Nyt.!

Se videre:

612499