Tarik Elyounoussi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tarik Elyounoussi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Derfor er Tarik vraket

Landslagsledelsen forklarer hvorfor Tarik Elyounoussi ikke er med i troppen til oppgjørene mot Skottland og Nederland.

Unggutten Tarik Elyounoussi har gjort sine saker bra i nederlandske Heerenveen etter overgangen fra Fredrikstad i sommer.

Men i Norges viktige VM-kvalifiseringskamper mot Skottland og Nederland 11. og 15 oktober er angriperen utelatt fra troppen. På ulike debattforum har reaksjonene på landslagsledelsens avgjørelse om å ikke ta med 20-åringen vært sterke.

Se TV 2 Sportens intervju med Tarik i videovinduet øverst i saken!

Og overfor TV 2 Sporten legger Elyounoussi selv ikke skjul på sin skuffelse over «vrakingen».

- Jeg føler det har gått fint for meg her nede, og jeg har fått et par scoringer. Jeg hadde sett for meg å være med på landslaget, og er veldig skuffet akkurat nå, innrømmer han overfor TV 2 Sporten tirsdag kveld.

- Han bør komme ned og se hvordan vi har det og hvordan fotballen er. Det er nok tøffere enn den norske ligaen. Vi får håpe at han kommer ned neste gang, sier den tidligere FFK-stjernen.

- Forstår Tarik er skuffet
Ifølge landslagets assistenttrener Ola By Rise er det flere årsaker til at Elyounoussi ikke er med i troppen.

- Jeg forstår Tarik er skuffet, og det skal han også være - på lik linje med alle andre som er nære en plass i troppen og ikke blir tatt ut, sier By Rise til TV 2 Sporten, før han forklarer hvorfor Elyounoussi nok en gang er utelatt fra Norges A-landslagstropp.

- Han spilte nettopp en U21-landskamp som ikke var all verden. Det er en sånn skjønnsmessig vurderingsgreie dette her. Han har variert litt i prestasjonene i Heerenveen og trenger litt tid på omstillingen fra Tippeligaen, fortsetter Hareides assistent.

By Rise forteller at landslagsledelsen derfor valgte å satse på Branns formspiller Erik Huseklepp.

- Tarik ligger veldig nære og er hyperaktuell for en plass i troppen i fremtiden. Men i forhold til den troppen vi tok ut nå, så er Thorstein Helstad nesten toppscorer i Franrike og John Carew spiller strålende i England. I tillegg har vi en Steffen Iversen, som scoret to mål for oss sist, som er en annen type spiller. «Moa» har vært stabilt god for Vålerenga, og kan spille både ving og toppsspiss. Derfor valgte vi nå å ta ut Huseklepp fremfor Tarik, oppsummerer By Rise.

Marokko vil ha Tarik
Marokkos Fotballforbund skal ifølge onsdagens utgave av VG ha kontaktet Elyounoussi for å få ham til å spille for Marokko istedenfor Norge.

Men de spekulasjonene bryr By Rise seg lite om.

- Jeg har aldri hørt om folk som sjonglerer mellom en rekke landslag før. Jeg har egentlig ikke så mange kommentarer til det, sier By Rise, som nærmest lover 20-åringen flere landskamper for Norge i løpet av kort tid.

- Han vil snart få etablert seg skikkelig i Heerenveen og fortsette utviklingen under Trond Sollied. Da vil han være like bankers som Christian Grindheim, som udiskutabelt forsvarer sin plass i landslagsstroppen, slår By Rise fast.

Se Åge Hareide ta ut landslagstroppen her:

265435

Riktig å vrake Tarik Elyounoussi? Si din mening i kommentarfeltet under!