obama5_680
obama5_680

Senatet stemmer i kveld

Obama og McCain: - Vi har ikke råd til å vente, det må handles nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senatet vil onsdag kveld stemme over kriseplanen som skal redde USA ut av finanskrisen - to dager etter at Representantenes hus nedstemte forslaget.

I det reviderte forslaget er summen for statsgaranti på bankinnskudd hevet fra 100.000 til 250.000 dollar (om lag 1,5 millioner norske kroner), melder CNN. Det nye forslaget ble lagt fram av Demokratenes majoritetsleder Harry Reid og Republikanernes minoritetsleder Mitch McConnell tirsdag.

Ønsker forslaget velkommen

- Demokratene og republikanerne i Senatet mener de er avgjørende at vi arbeider raskt for å få dette viktige lovverket på plass for å gjenopprette troen på vår finansielle situasjon og for å styrke økonomien, sa Reid i en uttalelse. Talsmann i Det hvite hus, Tony Fratto sa at Bush-administrasjonen imøteser det reviderte forslaget og avstemningen i kveld.

- Kan ikke vente

Det er meldt at både John McCain og Barack Obama, og i tillegg Obamas visepresidentkandidat Joe Biden vil være til stede under avstemningen.

Under et valgkamparrangement i går uttalte begge presidentkandidatene at det skjønner at det er motvilje i Kongressen for å bruke 700 milliarder dollar av skattebetalernes penger, men fremholdt at det må handles nå.

- Vi har ikke råd til å ikke gjøre noe. Begge parter må samarbeide og se på nye løsninger for å få dette igjennom, sa Barack Obama fra talerstolen.

Meldingen om det reviderte forslaget skapte stor oppgang på Wall Street - og det største børshoppet på seks år var et faktum mandag ettermiddag.
LES SAKEN PÅ NA24: Største børshopp på seks år