Risotto med fennikel

Servert med stekte scampi

Rens og stek scampi i olje tilsatt litt smør og finhakket hvitløk, mens risottoen lages.

Varm kraften til risotto i en kasserolle.

Varm olje og smør i en annen kasserolle, tilsett løk , hvitløk og fennikel og la surre 10-15 min uten å ta farge.
Tilsett ris og øk temperaturen.
Rør i risen til risen begynner å bli gjennomsiktig, tilsett vin og kok inn under omrøring.
Tilsett ca 1 ½ dl kraft.
Senk temperaturen slik at det så vidt ”småputrer” i kasserollen.
Fortsett og rør og tilsett kraft i små porsjoner.
Kraften bør koke inn mellom hver speeing.
Det vil ta 15-20 min til risen er mør, men med en liten fast kjerne.
Trekk gryten vekk fra platen.
Smak til med salt og pepper, tilsett smør og vårløk og rør godt.
Legg på lokk og la risottoen ”hvile” i 2-3 min.

Dryss på kjørvel og smak til med olivenolje og sitron før servering.

Server med stekte scampi.

Risottoen skal være kremet og utflytende og bør serveres raskt etter ”hviletid”.