Grove rundstykker

Med gulrot og solsikkekjerner

Skrell og riv gulrøttene fint opp.
Smelt smør.
Tilsett vann og yoghurt og la det bli fingervarmt.

Rør ut gjæren i litt av væsken, tørrgjær tilsettes sammen med melet (hold igjen litt av melet og tilsett mot slutten til deigen får passe konsistens).
Arbeid sammen til en glatt og smidig deig.
(I kjøkkenmaskin på laveste hastighet i 6 -8 min).
Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen.
Sett til heving 30 – 40 min til deigen får dobbelt størrelse.

Ta deigen over på et melet bakebord.
Kna litt sammen og del opp og form til runde eller avlange rundstykker.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterheving 40 –50 min.

Varm stekeovnen til 225 oc.
Pensle rundstykkene med sammenpisket egg, melk eller vann og stek midt i varm stekeovn i 12-15 min.

Avkjøl på rist.

Server med ost og marmelade til en kopp te, som fristende matpakker eller som tilbehør til suppe eller salat.

Egner seg godt til nedfrysing.

Tips:

For de som ikke skal ha melkeprodukter, kan smør byttes ut med margarin uten melk, eller med dl olje.
Yoghurt kan erstattes med vann eller med alpro soyayoghurt ( naturell).
Egg til pensling kan sløyfes.

Se videre:

609000