SLOSS FOR PLASSEN: Rune Almenning Jarstein møter knalltøff kamp om keeperplassen i Rosenborg. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
SLOSS FOR PLASSEN: Rune Almenning Jarstein møter knalltøff kamp om keeperplassen i Rosenborg. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

- Vil spille mot Skottland og Nederland

Rune Almenning Jarstein melder seg klar til innsats for Norge.

TRONDHEIM/BERGEN (TV 2 Sporten): Rosenborgs sisteskanse Rune Almenning Jarstein ble forrige uke vraket fra Rosenborgs startoppstilling, og flere eksperter ønsker nå at Stabæks Jon Knudsen bør være Åge Hareides førstevalg på landslaget.

Men Hareide har tydelig tillit til RBKs sisteskanse - til tross for at landslagssjefen ga keeperen skylden for 2-2-resultatet mot Island i den første VM-kvalifiseringskampen.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvem som skal stå i mål. Treningene vil avgjøre, sa Hareide da han tirsdag presenterte sin siste landslagstropp.

Jarstein har slitt med en skade i sin høyrefot - men melder seg klar for landslaget. 24-åringen vil starte de to livsviktige VM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Nederland.

- Jeg er glad for å være med i troppen. Det var et delmål, nå gjelder det å ha gode prestasjoner for Rosenborg før samlingen starter. Ønsker selvfølgelig å spille mot Skottland og Nederland, forteller Jarstein til TV 2 Sporten.

Om skaden sier han følgende:

- Muskelskaden hemmer litt på utspark med høyre og jeg bruker litt energi på det faktum at jeg må bruke venstrefoten. Selv om det høres rart ut håper jeg muskelen ryker, mener Jarstein.

Ifølge Håkon Schwabe - som er Rosenborgs medisinske koordinator - vil alt bli bra med en gang det skjer.