Italiensk frokost

For mange italienere består frokosten av caffè latte og et stykke søt bakverk.
Noen tar et stykke brød med marmelade og ev 1 glass nypresset juice.

I Genova har de en annen vri.
I stedet for søt kake, kan de by på et salt bakverk, for eksempel en type Focaccia med oliven.

Vi utvider frokosten med et litt mer mettende alternativ:

Frittata med fennikel og skinke ( speck), italiensk omelett:

Varm stekeovnen til 220 oC.

Bruk en liten stekepanne med ildfast eller avtakbart håndtak.

Del fennikel i tynne skiver og surr myk i olje og smør i en stekepanne.
Visp lett sammen eggene ( trenger ikke tilsette salt) og hell over fennikel og skinke i pannen.
Tilett hakket persille.
Rør lett om slik at bunnen begynner å stivne.
Sett pannen på midterste rille i varm stekeovn og stek til frittata er stivnet og er gyllen på toppen, 4-5 min.

Server med revet parmesan eller mascarponeost formet som små ”egg” og ev litt skinke.