IKEA kommode (Foto: IKEA)
IKEA kommode (Foto: IKEA)

Tilbakekaller kommode

14 klager og tilfeller av personskade gjør at den svenske møbelgiganten IKEA nå kaller tilbake modellen.

Kommoden heter KVIBY og har solgt 31.000 eksemplarer verden over.

Nå går IKEA ut og ber kunder som har kjøpt kommoden ta kontakt med kundeservice eller bytte- og returavdelingen, skriver Dinside.no.

Gratis reparasjonspakke
Kommodeeierne vil da få en gratis reparasjonspakke som inneholder seks skuffeknotter og festeskruer. Svakheten som har forårsaket tilfellene av personskader og klager ligger i de knottene som følger med i pakken.

Det er disse glassknottene som i flere tilfeller har blitt ødelagt under montering og som derfor har resultert i personskader.

Personskader
- Vi har ikke mer informasjon enn at noen har fått legehjelp i forbindelse med skadene som har oppstått, men det er antageligvis ikke verre enn kutt i noen fingre, sier Frode Skage Ullebust, kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge til DinSide.

Feil ved montering
Årsaken til at knottene er blitt ødelagt, er at de blitt skrudd for hardt til under montering på skuffefrontene, skriver IKEA i en pressemelding.

- IKEA er opptatt av å opprettholde gode kundeforhold, hvis noen vil bytte kommoden er det greit, men i utgangspunktet er det en velfungerende kommode, sier Ullebust.

Hvis du har kjøpt KVIBY-kommoden t.o.m. uke 17 i år, kan du ta kontakt med IKEAs kundeservice for en reparasjonspakke. Kommoder som er kjøpt etter denne datoen skal ikke ha det samme problemet.