Skyttelveien barnehage brann (Foto: Tor Keiser / TV 2)
Skyttelveien barnehage brann (Foto: Tor Keiser / TV 2)

Setter ut brannvakter

Drammen kommune slår full alarm etter brannhelgen som rammet fire barnehager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå sitter Drammen kommune i møte med politi og brannvesen for å finne en midlertidig løsning trusselen mot barnehagene i kommunen. I løpet av helgen har det vært fem branner i området.

Kommunen ønsker nå full overvåking av barnehager og skoler – dag og natt.

- Vi har besluttet å trappe opp vaktholdet slik at barnehager og skoler i området blir overvåket, sier utdanningsdirektør Tore Isaksen i Drammen kommune til TV 2.

Brant til grunnen

Natt til mandag var den femte barnehagebrannen i Drammen kommune et faktum. Da brannvesenet kom fram til Skyttelveien barnehage i Nedre Eiker kunne de ikke gjøre annet enn å konstatere at bygget ikke sto til å redde.

Tidligere på natten var det brann i Øren barnehage i Drammen, noen kilometer unna. Barnehagen fikk store skader. Denne barnehagen var også utsatt for brann natt til lørdag. Da brant det også i en barnehage i nabokommunen Svelvik, og en barnehage på Fjell i Drammen brant ned.

- Det var helt forferdelig. Du trodde at du var i et mareritt, sier Elisabeth Homaei som er assisterende styrer i Skyttelveien barnehage.

Se hele intervjuet med barnehagelederen her:

265235

Frykter pyroman

Politiet frykter at en brannstifter går løs i området.

- Vi har sterke mistanker om at det er noen som tenner på, sier innsatsleder Svein Erik Gevelt ved Søndre Buskerud politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Til sammen er mer enn 150 barn rammet av barnehagebrannene, og foreldre må ty til nødløsninger når de skal til jobb.