Klippfisk som påskemat

Grillet klippfisk og klippfisksalat

Oppskrifter : Morten Sjøvik, Preikestolen turisthytte

- Grillet/ stekt klippfisk med potet og hvitløkspure , glaserte gulrøtter, persillevinaigrette og syltet sjalottløk

- Klippfisk salat med ovnsbakt klippfisk, semitørket tomat, potetchips, salat med parmesanmajones

Klippfisk vannes ut i kaldt vann 2-3 døgn , skift vann 2-3 ganger .

Persillevinaigrette

Ha 2 dl solsikkeolje en blender.
Tilsett persille eller ramsløk blader og kjør sammen til en glatt grønn olje.

Ovnsbakt klippfisk

Legg klippfisk i et ildfast fat.
Drypp over olivenolje og stek i stekeovn ved 150 oC i 15-20 min til fisken flaker seg.
Steketid avhengig av tykkelse på fisken.
Press over litt sitronsaft og finrevet sitronskall.

Grillet / stekt klippfisk

Stek utvannet klippfisk i serveringsbiter i stekepanne med nøytral olje.

Potet- og hvitløkspure

Skrell og kok poteter møre, damp tørre og mos.

Tilsett eggeplommer og rør sammen.
Spe i olje og deretter melk.

Smak til med knust bakt hvitløk , salt og pepper.

Parmesanmajones

Bland sammen eggeplommer og sennep, spe med olje i en tynn stråle , pisk hele tiden.

Tilsett revet parmesan og smak til med sitron, salt og pepper.

Glaserte gulrøtter

Kok gulrotjuice , sitronskall, honning og salt . Kok gulrøttene knapt møre . Kok inn og reduser til 1/3. Legg i gulrøttene og la dem trekke smak i minst 10-15 min før servering.