Didier Konan Ya (i midten) løper forbi AaFKs Daniel Arnefjord (t.h) og setter inn 2 1 til  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Didier Konan Ya (i midten) løper forbi AaFKs Daniel Arnefjord (t.h) og setter inn 2 1 til (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Ya, det ble seier

Didier Konan Ya sikret den første RBK-seieren på bortebane i Tippeligaen siden 23. juli.

Aalesund-Rosenborg 1-2

Ålesund/Bergen (TV 2 Sporten): Kjetil Rekdal og Aalesund sliter fremdeles som tabelljumbo etter tapet for Rosenborg søndag kveld. Hjemmelaget fikk likevel tent et håp om seier da Johan Arneng scoret på straffe like før pause.

Se referat øverst i artikkelen.

Tor Hogne Aarøy ble holdt av Kris Stadsgaard og dommer Kristoffer Helgerud blåste straffe.

- Det var en helt grei straffe. Man kan ikke holde slik inne i boksen. Det gjelder både oss og andre lag, sier Steffen Iversen, som før kampen gikk ut mot all holdingen i Tippeligaen.

Men etter hvilen tok Rosenborg kommandoen for alvor. Åtte minutter ut i omgangen var Didier Konan Ya på plass da et innlegg fra Sapara gikk i Iversen og ut i feltet.

Konan Ya var på farten igjen etter 70 minutter. Da kriget han ballen til seg på 20 meter og tråklet seg inn mot Aalesunds mål før han avsluttet med et skudd i nettet.

Slakter kunstgresset
Rosenborg styrte kampen helt ut og tok sin første seier på bortebane i serien siden 23. juli.

Det gledet Erik Hamrén, men underlaget gledet ham ikke.

- Siden vi vant kan jeg si at det ikke går an å spille fotball i Tippeligaen på et slik underlag man ikke kan slå en pasning på engang. Det var like ille i Tromsø, men da tapte vi, så da kan man ikek si slikt uten å virke som en dårlig taper, sier Hamrén, som nå går for medaljer, til TV 2 etter kampslutt.

Se intervju mer Hamrén og Konan Ya her:

265204

- Vi bruker litt tid på å komme inn i kampen, siden det er lenge siden vi spilt epå kunstgress. Men når vi gjør det føler jeg at vi har full kontroll på dem, sier Steffen Iversen.

Se intervju med Iversen her:

265191