En 52 år gammel rullestolbruker ble ranet på Smestad i ettermiddag. (Foto: (Illustrasjonsbilde)/)
En 52 år gammel rullestolbruker ble ranet på Smestad i ettermiddag. (Foto: (Illustrasjonsbilde)/)

Knivstikking på Gol

To menn ble sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med knivskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere steder i landet oppsto flere alvorlige voldsepisoder natt til søndag, og en rekke av landets politidistrikter hadde hendene fulle med å roe ned ampre nattevankere, skriver Nettavisen.

Kritisk men stabil

På Gol i Buskerud ble tre menn stukket med kniv utenfor utestedet Pernilles Pub natt til søndag. To av ofrene ble fraktet med luftambulanse til Ullevål Universitetssykehus med alvorlige skader, mens den tredje personen ble fraktet til legevakten med lettere skader. Politiet har pågrepet og siktet en antatt gjerningsmann på rundt 20 år.

- Tilstanden til det ene offeret, en 18 åring fra Polen er kritisk men stabil. Han må gjennomgå flere operasjoner. Det andre offeret blir skrevet ut i løpet av dagen. Begge ble stukket i overkroppen, sier politioverbetjent Rune Isaksen ved Gol og Hemsedal lensmannskontor til tv2nyhetene.no.

kartgol_680 (Foto: TV 2)
kartgol_680 (Foto: TV 2)

Tilfeldige ofre

I hovedstaden ble en 21 år gammel mann stukket med kniv i ryggen like ved Rådhusplassen. Også en kvinne stikkskader i samme episode. Ingen av disse skal være livstruende skadd. Tre menn rundt 20 år ble like etter pågrepet kort tid etterpå.

- Det ser ut til at knivofrene er tilfeldige ofre og at de er utsatt for blind vold, sier Lennart Kyrdalen ved sentralvakta hos Oslo-politiet til Nettavisen.

Bekymret for utviklingen

TV 2s krimekspert Johnny Brenna har tidligere uttrykt stor bekymring for økningen av knivrelatert vold den siste tiden.

- Jeg tror ikke at den oppvoksende generasjonen skjønner hvor farlig en kniv er, skrive Brenna i blogginnlegget sitt «Kniv igjen».

Han synes det virker som flere personer tar med seg kniv på byen og at terskelen for å bruke den blir lavere og lavere.

- Ofte hører vi argumenter om at man tar med seg kniven som en beskyttelse eller som et avskrekkende middel i tilfelle man kommer ut for noe. Her har man allerede overtrådt en viktig barriere. Ikke bare fordi det er ulovlig, men man vet aldri hvordan kroppen reagerer når adrenalinpumpen slår inn ved trussel eller konflikt, skriver Brenna.

Les Johnny Brennas blogginnlegg her