TRIBUNEBRÅK: Espanyol supporterne måtte flykte fra bluss kastet av Barcelona fansen.  (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)
TRIBUNEBRÅK: Espanyol supporterne måtte flykte fra bluss kastet av Barcelona fansen. (Foto: ALBERT GEA/REUTERS)
Messi  (Foto: ELOY ALONSO/REUTERS)
Messi (Foto: ELOY ALONSO/REUTERS)

Masseopptøyer i derbyet

Tribunekrig da Espanyol tok i mot Barcelona i et heldramatisk byderby.

Espanyol - Barcelona 1-2

Slaget om Barcelona inneholdt nærmest krigsscener da publikum gikk amok etter 67 minutter mellom Espanyol og Barcelona.

Hjemmefansen tiltet totalt da Barca-fansen begynte å kaste bluss mot dem. Flere Espanyol-supportere tok seg inn på banen og prøvde tydelig å ta seg mot seksjonen med bortefansen.

Hele ti minutter tok det før det hele roet seg og kampen kom i gang igjen.

Opptøyene kan du se her:

264996

Lillebror tok ledelsen
Espanyol tok ledelsen 20 minutter ut i kampen da lille Coro utnyttet en tabbe fra Víctor Váldes. Tamudo slo et innlegg som Gerard Pique fikk en fot på. Ballen gikk mot målet og Barca-keeperen måtte i aksjon.

Men i stedet for å slå den over tverrligger eller prøve å holde ballen, slo han den klønete rett ut i feltet. Der ventet Coro som bare banket ballen i mål.

Barca bommet og bommet
Storebror i den katalanske hovedstaden hadde imidlertid et soleklart overtak i kampen og bare en meget god Kameni i Espanyol-buret hindret at Barcelona utlignet i første omgang.

Overtaket ble ikke mindre da Nené ble utvist på overtid i første omgang. Venstrevingen gikk i en duell med armene høyt oppe og fikk sitt andre gule kort. Noe som virket i overkant strengt.

Se Messis sene scoring her (saken fortsetter under):

265015

Enveiskjøring
Med én mann mer overtok Barcelona mer og mer av kampen og etter hvilen ble det nærmest enveiskjøring mot Espanyol-målet.

Men til slutt måtte målet komme. Desverre for hjemmelaget kom det etter en glipp fra Jarque som lot Thierry Henry få fri bane mot Kameni. Den kamerunske keeperen kom ut og fikk blokkert ballen, men klareringen gikk i brystet på Jarque og til Henry som bare hadde å putte den i det åpne målet etter 84 minutter.

Omdiskutert straffe
Fjorten minutter på overtid falt avgjørelsen. Heltemodige Espanyol-spillere hadde stått i mot i 56 minutter med én mann mindre da Nicolas Pareja taklet Samuel Eto'o. Selv om Pareja tydelig var på ballen først mente dommeren at det var straffespark.

Lionel Messi var nådeløs fra ellevemeteren og sørget for at det ble storebror som kan feire i Barcelona.