USAs finansminister Henry Paulson frykter at redningsplanen ikke er nok for enkelte amerikanske banker. (Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP)
USAs finansminister Henry Paulson frykter at redningsplanen ikke er nok for enkelte amerikanske banker. (Foto: CHIP SOMODEVILLA/AFP)

Redningen er nær

-Jeg tror vi er der, sier finansminister Henry Paulson etter intense forhandlinger for å bli enige om en økonomisk redningspakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens resten av verden har fokusert på debatten mellom John McCain og Barack Obama, har det foregått intensive forhandlinger i Washington. Målet er å komme til enighet om en økonomisk redningsplan pålydende 700 milliarder dollar, om lag 4000 milliarder kroner, før markedet åpner på mandag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Da amerikanske politikere ga seg like etter midnatt lørdag, amerikansk tid, kunne de melde om store fremskritt i arbeidet med krisepakken.

- Vi mangler å få den på papiret, så vi kan underskrive, sa talsmann for Representantenes Hus, Nancy Pelosi etter midnatt amerikansk tid.

- Vi er nå på randen av en avtale som kan virke og være effektiv for markedet, uttalte finansminister Paulson.

Forsøkte å roe gemyttene

President George Bush forsøkte å roe ned det amerikanske folk da han holdt sin ukentlige radiotale tidligere denne uken. Ifølge ham var det bred enighet rundt hovedtemaene i lovgivningen. Han uttrykte også medfølelse det amerikanske folk som må lide på grunn situasjonen på Wall Street.

- Det er ikke riktig at dere skal betale for feil som er begått på Wall Street, sa presidenten.

Les også: Enige om kriseløsning

Uenige på 15 punkter

Senatets demokratiske leder, Harry Reid, har tidligere sagt at forhandlerne er uenige på 15 punkter, men at de hele tiden gjør betydelige fremskritt. Han håper man kan kunngjøre en prinsipiell enighet innen søndag kveld norsk tid. Da åpner børsene i Asia.

- Det er viktig at vi blir enige før de asiatiske markedene åpner, sa Reid.

Mens forhandlingene pågår, hevder flere Wall Street meklere at tilstanden i bankene er desperat.

Les også: Protester mot krisepakke