Steffen Kjærgaard  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Steffen Kjærgaard (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Kjørte full razzia

Steffen Kjærgaard synes nattens ransakelse av Norges hotell er trist.

Varese/Bergen (TV 2 Sporten): 15 italienske politimenn inntok det norske VM-hotellet seint fredag kveld, og gjennomførte en razzia av det luxembourgske laget.

Les også: Razzia på Norges VM-hotell

- Da vi var ferdig med middagen, oppdaget vi at det sto politimenn i resepsjonen. Da tenkte jeg «nå skjer det noe, men jeg vet ikke hva», sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, til TV 2 Sporten.

- Politimennene tok tak i de fra Luxembourg og var med dem opp på rommene og hjemsøkte alt de hadde. Det var ingen sirener eller blålys, men de kom og gjennomsøkte alt, sier Kjærgaard.

- Schleck ikke målet
Ifølge italienske medier var ikke CSC-stjernen Franck Schleck målet for operasjonen, selv om det fredag også ble avslørt av syklisten fra Luxembourg skal ha overført 70 000 kroner til doplegen Eufemiano Fuentes' konto.

UCI-sjef Pat McQuaid avkreftet også dette på en pressekonferanse klokken 13, hvor bakgrunnen for razziaen ble oppklart. Politiet skal ha letet etter skjulte doplaboratorier, noe som i denne omgang ledet dem til det norske hotellet.

Pat McQuaid  (Foto: TV 2/)
Pat McQuaid (Foto: TV 2/)

Kjærgaard velger inntil videre ikke å spekulerer i mulige årsaker, men synes det er trist at dette skjer med et lag Norge deler hotell med.

- Ryktene rundt Schleck og Fuentes er gamle og har versert i mange år. Jeg kjenner ikke til om det er grunnen til razziaen, sier Kjærgaard.

- Sykler som normalt
Ingen av de norske utøvernes rom ble sjekket, og razziaen påvirket heller ikke lagets forbederdelser til søndagens VM-ritt direkte.

- De kom på kvelden, ikke natten. Derfor rammer de oss ikke, selv om det er et lite hotell, sier Kjærgaard.

Ifølge italiensk presse skyldes politiets inngripen at rykter verserte om et ulovlig høydetelt i den luxembourgske leiren.

Dette skal politiet ikke ha funnet spor etter, og forlatt hotellet tomhendt. Danske feltet.dk mener også å vite at både Andy og Fränk Schleck er observert trenende som vanlig søndag, og at begge dermed stiller til start.