Camiro  (Foto: MIKE CLARKE/AFP)
Camiro (Foto: MIKE CLARKE/AFP)

- Latterlig at Norge har OL-bronsen

Sveits raser mot nok en utsettelse i Camiro-saken.

Dopingsaken mot hesten Camiro og hans norske rytter Tony André Hansen var ventet å bli ferdigskrevet under FEI-tribunalets høring i Lausanne fredag.

Så hendte ikke.

Etter press fra advokat Morten Steenstrup, ble saken nok en gang satt på hold i påvente av at Hansens advokater får tilgang på informasjon OL-arrangørene ennå ikke har villet gi slipp på.

- Høringen så langt har vært en positiv opplevelse hvor jeg føler FEI-tribunalet var meget lydhøre overfor min sak. Jeg håper på det beste, men er forberedt på det verste, sa Tony André Hansen fredag.

Les også: - Jeg skal bevise med uskyld

Forberedt på det verste er også sveitsernes landslagssjef Rolf Grass, som raser mot utsettelsen.

- Latterlig! Jeg var overrasket første gang de fikk i stand en utsettelse, men nå er jeg enda mer overrasket. Straffeutmålingen kan man gjerne fortsette å diskutere, men ikke at resultatlisten må endres, tordner Grass til VG.

Blir Norge fratatt den sensasjonelle bronsen, tilfaller medaljen nettopp Sveits. Det håpet har Grass mer eller mindre gitt opp.

- Norge burde vært fratatt medaljen med én gang det forelå en positiv B-prøve. FEI har tydeligvis ikke mot til å ta grep. Jeg lurer på om det er folk i ledelsen som selv ikke har noen interesse av å komme til bunns i dopingproblematikken, raser Grass.

Advokat Steenstrup fastholder at mengden ulovlig capsaicin i den norske hesten Camiro er forsvinnende liten, og at det hele skyldes naturlig forurensing, noe Grass er fullstendig uenig i.

Gårsdagens andre utsettelse betyr at en dom i saken tidligst foreligger i slutten av oktober måned.

Se hva Tony André Hansen selv sa i går her:

264849