Danny Murphy (Foto: SANG TAN/AP)
Danny Murphy (Foto: SANG TAN/AP)

Spenstig trippelodds

To tripler til over seks ganger pengene på langoddsen lørdag.

Spillforslag 27. september, frist kl. 14.55:
24 Mjøndalen - Lørenskog H 1,65
25 Strømmen - Modum FK H 1,80
53 Fulham - West Ham H 2,20

Totalodds: 6,53

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Sjekk TV 2 Sportens nye oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Adeccoligaen neste for bruntrøyene
2. divisjon avd. 1. Toppoppgjør hvor vertene i realiteten sikrer opprykket dersom de unngår tap. Vegard Hansens elever har tre målrike triumfer bak seg. Stiller allerede i en annen liga enn Lørenskog hva angår ressurser og ambisjoner. Mangler fortsatt Hilleren, men forsvarskollega Holmen kan være tilbake. Rutinerte Karlsen (m) er også usikker. Lørenskog viste seg ikke fra sin beste side da det dro seg til. 2-0-3 på de fem siste, seirene på eget gress og mot langt svakere motstand enn dagens. Få fravær til bekymring.

Mjøndalen har klasse nok til å avgjøre dette. 1,65 holder til en plass på kupongen.

Tredje strake for vertene?
2. divisjon avd. 1. Tabelljumbo Strømmen har med to seirer på rad fått kontakt med resten av lagene, fire poeng skiller opp til trygg grunn med fem runder igjen. Solide på hjemmebane de siste sesongene. Modum vant for første gang på åtte kamper da svake Valdres ble slått sist. Gjestene trenger kun få poeng til før plassen er trygg. Ikke all verdens kvalitet i laget utover storscorer Hadzimehmedovic.

Få fravær i begge leirer. Strømmen har hevet seg flere hakk, og skal ha en ypperlig anledning til å ta sin tredje strake triumf her. 1,80 kan brukes.

To typiske hjemmelag
Premie League. Byderby. Fulham som ventet forbedret siden forrige sesong. Så langt er Arsenal og Bolton slått hjemme på Craven Cottage, som ser ut til å bli et meget vrient sted å hente poeng som bortelag. Tapte i likhet med bortelaget 0-1 for Championship-motstand i Ligacupen. Ingen store mannskapsproblemer for Hodgson, som trolig gir A. Johnson og Zamora tillit på topp. West Ham står akkurat som vertene med full pott hjemme og null poeng borte. Toppscorer Ashton mangler fortsatt. Angrepskollegaene Bellamy og C. Cole på vei tilbake fra skader, sistnevnte har som kjent flere bekymringer.

Fulham har ikke slått West Ham på hjemmebane siden klubben tok turen oppover i divisjonssystemet, men så har også gjennomtrekket av spillere og trenere i begge klubber vært stor det foregående året. Konkurransedyktige 2,20 er verdt risikoen.

Spillforslag 27. september, frist kl. 15.55:
45 Mo IL - Pors H 2,15
70 Sparta Sarpsborg - Storhamar H 1,80
76 MODO Hockey - Djurgården H 1,75

Totalodds: 6,77

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Formsterke verter
2. divisjon avd. 4. Med en lysere skadesituasjon og forsterkninger inn i laget, har Mo hatt en meget god høstsesong til nå. Sist ble det dog 1-5 tap borte mot et kraftig forsterket RBK 2. 5-3-0 på de åtte foregående kampene, og hjemme på Moheia har de gjort bra fra seg mot flere av topplagene. Pors var avdelingens formlag, men de har fått tunge skadeproblemer og har kun tatt et poeng på de to siste kampene. Sist ble de banket 0-4 hjemme av Ull/Kisa. Sigurd Nilsen, Jeton Pestisha og Jarle Nilsen er ute med skader, mens Sandro Occhipinti og Knut Rønningene soner karantene. Pors trives i tillegg klart best på hjemmebane, og vi tror de får det tøft på Moheia. 2,15 tåler sammenligning, og kan forsøkes.

Ny Storhamar-nedtur?
Get-liga. Sparta topper tabellen etter 3-0 seier borte mot Comet sist, og 3-1-0 totalt til nå. Full pott og 12-3 i målforskjell på sine to første hjemmekamper. Henrik Malmström gjorde en god debut sist, og viste at han kan bli verdifull i tiden som kommer. Viktige Daniel Wessner er tilbake etter en fire kampers lang karantene han dro på seg forrige sesong. Storhamar står med 3-0-1 så langt, men det kunne sett langt styggere ut. Spillemessig har de i grunn ikke imponert, og de kan takke sine keepere for at de står med ni poeng. Etter tre strake seirer, tapte de hele 1-5 hjemme mot nyopprykkede Lørenskog på torsdag. At gjestene vant var fullt fortjent, og Storhamar viste klare svakhetstegn.

Sparta er en av favorittene til tittelen denne sesongen, og har på papiret et sterkere lag enn Storhamar. Hjemme i Sparta Amfi er de etter vår mening favoritter mot alle lag, og de hadde knallsterke 18-1-3 på egen is i seriespillet i fjor. Vertene vant 5-2 og 6-3 i tilsvarende møter forrige sesong, og blir klare favoritter igjen. 1,80 for hjemmeseier spilles.

Solid hjemmefavoritt
Elitserien. MODO har hatt en helt grei åpning på sesongen med 1-2-1. Sist ble det et poeng borte mot Frölunda etter at de ledet helt til 24 sekunder gjenstod av matchen, mens eneste hjemmekampen til nå også endte med poengdeling mot Södertälje. Nordmannen Mats Zuccarello Aasen har fått en knallstart på sin karriære i Sverige, og leder den interne poengligaen i laget. Magnus Wernblom er tilbake, mens Salomonsson, Hållberg og Wargh fortsatt er ute. Djurgården står med 2-0-1, og fikk sist sitt første tap for sesongen med 2-5 hjemme mot Färjestad. Noen mann er tvilsomme, og Mikael Johansson varsler noen endringer i formasjonene.

MODO har et meget godt tak på Djurgården på hjemmebane, og de har sju strake seirer her mot dagens motstander. Solid hjemmefavoritt, og oddsen tåler sammenligning.

Vurdert av Ole Bratseth og Magnus Wattne