Fränk Schleck  (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
Fränk Schleck (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

Schleck koples til Fuentes igjen

Skal ha overført 7000 euro til dopinglegen.

Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung har tidligere koplet CSC-Saxo Bank-rytteren Fränk Schleck til dopinglegen Eufemiano Fuentes og Operasjon Puerto. Nå skal avisens gravearbeid ha ført Schleck enda nærmere Fuentes.

I juli nektet Schleck for dopingbruk overfor TV 2. Se intervjuet i vinduet øverst i saken!

Ifølge Cyclingnews melder avisen nå at etterforskere har bevis for at nærmere syv tusen euro, som tilsvarer rundt 60.000 norske kroner, ble overført til Fuentes' sveitsiske bankkonto i mars 2006. Luxembourgs statsadvokat, Robert Biever, bekrefter at betalingen skal ha funnet sted.

- Ja, det er en overføring av 7000 euro til Mr. Fuentes. Jeg har mottatt kopier av bankdokumentene fra Tyskland, sier Biever til Süddeutsche Zeitung. Dokumentene skal ha blitt avdekket av tysk politi, som videresendte de til Luxembourg, som er Schlecks hjemland.

Avisen hevder også å ha sett vitneutsagn som hevder at Schleck og sportsdirektør Bjarne Riis møtte Fuentes i Madrid så tidlig som desember 2005.

Süddeutsche Zeitung har tidligere hevdet at de to møtte Fuentes i Madrid i 2006. Den gangen hevdet avisen også at det var Schleck som gjemte seg bak kodenavnet «Amigo de Birillo» - «Birillos venn». Schlecks tidligere lagkamerat i CSC, dopingtatte Ivan Basso, har innrømmet at det var han som var «Birillo»

- Jeg har ikke dopet meg, påstår Schleck, men innrømmer at han har et møte med Luxembourgs antidopingkomité i vente.

Schleck er for øyeblikket i Varese for å delta i VM. Han skal kjøre landeveisrittet på søndag.

Forrige gang disse spekulasjonene kom opp nektet også Bjarne Riis. Se intervjuet han gjorde med TV 2 Sporten her:

254663