Reisen_680
Reisen_680

Tygd og spytta ut

Familien Prøis møter uvante matradisjoner i Ecuador.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien Berg har reist til Himba-stammen i Namibia, der de prøver å finne seg til rette. Nå er Karin, Reidar, Kristine og Ida gørrlei av å spise grøt, og får tilbud om å slakte en av stammens geiter. Det å slakte geiter er saktens ikke en hverdagslig sak for familien, dessuten skal det vise seg at i Himba-stammen foregår slakting på en annen måte enn hjemme i Norge¿ Så det blir noen vanskelige dager for familien Berg.

Integreringsprosessen er heller ikke enkel for de andre familiene. Familien Prøis er ikke fornøyd med maten, og det ble ikke akkurat bedre da de fant ut hvordan deres daglige måltid chicha tilberedes. Denne blir nemlig kokt, tygget og spyttet ut av de eldre kvinnene i stammen, før den serveres. Nå ønsker familien seg bananer. Men det å finne bananer i jungelen i Ecuador skal vise seg å være alt annet enn lett.

I Indonesia sliter familien Alsos med å sove på treplankene i huset, men for Gry er frykten for lus det verste. Hun synes at livet hos mentawaiene er en blanding av himmel og helvete.

Se «Den store reisen» på NRK1 lørdag kl. 19.55.

Se også:

«Den grønne mil» på TV3 lørdag kl. 21.30

«Vil du bli millionær?» på TV 2 lørdag kl. 20.00

«Mambo» på TV 2 lørdag kl. 22.50

«Moonlight Mile» på TV 2 søndag kl. 00.55