bob geldof (Foto: Frank Shortt)
bob geldof (Foto: Frank Shortt)

Bob Geldof om narkosjokket

Etter at datteren ble tatt med kokain, har Bob Geldof holdt en lav profil. Nå snakker superstjernen ut – eksklusivt i «God kveld Norge».

Musiker Sir Bob Geldof er kanskje mest kjent for sitt sterke engasjement for sultne barn i Afrika gjennom Live Aid og Live 8, og for sin innbitte klimakamp.

Men det få vet, er at han også har kjempet en svært tøff kamp mot narkotika.

- Jeg har tatt masse narkotika. Hva mer kan jeg si? Jeg likte det, sier han i et svært oppsiktsvekkende og åpenhjertig intervju med «God kveld Norge».

«Sex, drugs and rock'n'roll»

Det var særlig da han turnerte med suksessbandet «The Boomtown Rats» at det ble mye sex, drugs og rock’n’roll for superstjernen.

Imidlertid innrømmer han overfor «God kveld Norge» at narkotikamisbruket har hatt svært mange konsekvenser. Eks-kona Paula Yates døde av en overdose heroin, og en lang rekke av Geldofs nærmeste har dødd som følge av narkotikamisbruk.

- En venn trodde han kunne fly mens en annen puttet en hagle i munnen etter de hadde tatt LSD, sier Geldof i intervjuet.

- Fikk gratis kokain

Da han turnerte med «Rats» i USA, kjedet han seg så mye at plateselskapet i følge ham selv ga ham gratis kokain.

- Vi reiste fra by til by og tok masse kokain. Så mye, faktisk, at jeg ble lei av det, sier Geldof i sjokk-intervjuet.

Nå er det hans 19 år gamle datter Peaches Geldof som er i søkelyset, etter at hun er blitt koblet til flere narkoskandaler i Storbritannia.

Les også: Peaches Geldof tok heroin

Jetset-datteren, som er stor kjendis i hjemlandet, ble blant annet fersket da hun kjøpte kokain av dealeren til Amy Winehouse.

- Alle bruker dop

Pappa Geldof innrømmer i det eksklusive intervjuet med «God kveld Norge» at han er godt kjent med problemet.

- Alle ungdommer jeg kjenner, bruker narkotika som metamfetamin og ecstasy. Men hvis jeg tar noen av mine egne barn på fersken med det, kommer jeg til å sparke dem kraftig bak! sier han.

Til tross for ekskonas tragiske bortgang og datterens misbruk, tar ikke Geldof avstand til narkotika - selv ikke når han erkjenner at hans eget misbruk kunne kostet ham livet.

- Ja, jeg har nesten dødd som følge av narkotika. Men det nytter ikke for en gammel gubbe som meg å moralisere over narkotikamisbruk. Hvem hører vel på meg? spør han lakonisk.

På direkte spørsmål om han ikke bør ta avstand til narkotika for å fremstå som et bedre forbilde for sin skandaleombruste datter, svarer superstjernen:

- Slike spørsmål svarer jeg aldri på...

Se flere kjendisnyheter i «God kveld Norge» lørdag kl. 22.10 på TV 2