palin_heks_crop
palin_heks_crop

Her velsignes Palin mot hekseri

Sarah Palin ble velsignet mot "hekseri" av en pinsemenighet. - Ingen kommentar, sier valgkampanjen. Se videoen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For tre år siden ble Sarah Palin velsignet av en kenyansk pastor i kirken til en pinsemenighet hun tidligere var medlem av.

Siden onsdag har videoen fra hendelsen sirkulert på YouTube. Den viser hvordan presten ber for at Palin skal bli beskyttet mot "hekseri" idet hun forberedte seg til å avansere i politikken.

Startet guvernørkampen

På videoen står Palin foran biskop Thomas Muthee. Hun holder hendene ute til siden med håndflatene opp idet hun tar imot velsignelsen mot "enhver form for hekseri".

- Kom, snakk med Gud om denne kvinnen. Vi ber, redd henne fra Satan, sier Muthee bak ryggen på en taus Palin.

SE VIDEO AV HENDELSEN OVER

Hendelsen fant sted 16. oktober 2005, to dager før Palin offentliggjorde at hun stilte til valg som guvernør for Alaska.

En talskvinne for McCain-kampanjen sa først at Palin deltar i flere kirkesamfunn, og ikke betrakter seg selv som pinsevenn. Ved senere henvendelser til kampanjen, valgte man å gå over til å ikke ville kommentere hendelsen.

- Bønn har hjulpet meg

Palin ble døpt i kirken, men sluttet å delta ved gudstjenester i 2002. Ifølge nyhetsbyrået AP besøkte Palin kirken i juni 2008, og da snakket hun varmt om pastoren og hvordan hans bønner hadde hjulpet henne å bli guvernør.

Sarah Palin  (Foto: ROBYN BECK/AFP)
Sarah Palin (Foto: ROBYN BECK/AFP)