Vålerenga og Kristofer Hæstad  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Vålerenga og Kristofer Hæstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Det store rollebyttet

De to siste kampene har Martin Andresen og Kristofer «Doffen» Hæstad byttet roller på Vålerengas midtbane med stor suksess.

Vålerenga-Odd Grenland 2-1

Ullevaal (TV 2 Sporten): Både mot Aalesund og Odd har Doffen vært VIFs sentrale midtbaneanker, mens Martin Andresen har bekledt indreløper-rollen.

Det er helt motsatt av hvordan duoen har spilt et titall landskamper og klubbkamper sammen på.

- Det er riktig at vi har lagt om. Vi prøver fortsatt på å få det beste ut av laget, så får vi se om dette blir løsningen framover, sier Andresen til TV2 Sporten.

- Fungerer bedre
Doffen legger ikke skjul på at han trives med rollebyttet.

- Jeg får mer ballkontakt, og er mye mer med i spillet. Jeg vet ikke om dette er det beste, men det har i alle fall fungert bedre de siste par kampene enn det har gjort tidligere i år, mener Doffen.

Han er naturlig nok forsiktig med å snakke landslagets midtbanesjef, og sin egen manager, ut av sin vante rolle i VIF. Men det er lett å se på Doffen at han endelig ser ut til å finne seg til rette i et VIF-lag som har slitt i hele år.

- Det har vært tungt så langt. Det er mange spillere på Vålerenga som ikke har levert godt nok så langt i år, inkludert meg selv. Så dette var en etterlengtet opptur.

Andresen på sin side, nekter for at det er på grunn av at han har vært dårlig, at Doffen har fått den sentrale mitbanerollen på laget.

- Nei, det er det ikke. Og jeg var jo indreløper i min ungdom. Du husker vel det, ler han.

Se referat av kampen (artikkelen fortsetter):

264708

Stor opplevelse
Mens Martin Andresen har spilt og vunnet cupfinalen med Stabæk i 1998, er det første gang Doffen får oppleve norsk fotballs strøste festdag.

- Jeg gleder meg veldig. Det er noe jeg alltid har drømt om. Rammen rundt kampen, og alt opplegget dagene i forkant, blir en stor opplevelse.

Andresen gleder seg like mye.

- Det er jo i England og Norge cupfinalen fortsatt har en status. Det blir viktig for hele Vålerenga-familien, sier Andresen.