BYTTER KLUBB: Ivan Basso er klar for Liquigas.  (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)
BYTTER KLUBB: Ivan Basso er klar for Liquigas. (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)

- Basso gjør comeback i Japan

Ivan Bassos første ritt etter dopingkarantenen blir i Japan, to dager etter straffen opphører.

Utestengelsen til Basso tar slutt 24. oktober. Allerede 26. oktober skal han sykle Japan cup, ifølge VeloNews. Laget hans vil offentliggjøre nyheten snart.

Ivan Basso ble i fjor dømt til utestengelse i 21 måneder fordi han planla å dope seg i 2006-utgaven av Tour de France i det som ble kjent som Operation Puerto-skandalen.

Den tidligere CSC-rytteren har skrevet under en toårskontrakt med den italienske klubben Liquigas. Ivan Basso ble nummer to i Tour de France i 2005, og vant Giro d’Italia året etter.

30-åringen har trent intenst for å være klar til comebacket. Skal vi tro VeloNews vil Basso ta sikte på Giro d'Italia neste år og Tour de France i 2010.

Basso har fremdeles mange fans i Italia, men hvor godt han blir mottatt i sykkelmiljøet er en annen sak. På hjemmesiden hans telles dagene, timene og sekundene ned til han kan sykle i konkurranse igjen.

I et forsøk på å bygge opp igjen troverdigheten sin som profesjonell syklist vil italieneren også ta blodprøver i egen regi og publisere resultatene på internett. I år har han jobbet med anerkjente Dr. Aldo Sassi. Sassi er også trener for Cadel Evans.