Torres  (Foto: KERIM OKTEN/EPA)
Torres (Foto: KERIM OKTEN/EPA)

UEFA utvider EM

Europas fotballfest vil bestå av 24 lag fra 2016.

Det bekrefter tidligere storspiller og nåværende visesjef for Uefas utviklings- og tekniske assistansekomité, Franz Beckenbauer, på en pressekonferanse torsdag.

- Det blir garantert 24 lag fra 2016. EM vil ikke tape seg i kvalitet på det, sier Beckenbauer ifølge BBC.

Da årets EM gikk av stabelen, fikk 16 land delta på festen. Det skjer trolig igjen for siste gang i Ukraina og Polen om fire år.

Forslaget om en økning ble fremlagt av landene Skottland og Irland for rundt ett år siden, og blir klubbet i bordet på fredag.

«Der Kaizer» har ingen reell innflytelse på bestemmelsen, men deltar på Uefas pågående møter i Bordeaux som ikke-stemmeberettiget observatør.

Likevel prater tyskeren trolig på vegne av UEFA når han nå bekrefter den fremtidige utvidelsen.

24 lag i selve sluttspillet betyr at Norge i fremtiden vil få langt større mulighet til å kvalifisere seg til fotballfesten, samtidig som drømmen om å arrangere EM - eksempelvis sammen med Sverige - blir langt mindre reell.

Utvidelsen vil stille langt større krav til fasiliteter og stadionanlegg i søkerlandene, som per i dag betinger fire arenaer på mer enn 30.000 tilskuere.

Fra før er det kjent at Norge og Sverige vurderer en samlet søknad til EM i 2016.

Tidligere torsdag florerte også ryktene om at Polen og Ukraina risikerte å bli fratatt mesterskapet om fire år, og at Norge som en konsekvens kunne bli oppført som vertsland allerede om fire år.

Les også: - 2012 kommer for raskt

Det ryktet avkreftet imidlertid UEFA-president Michel Platini personlig på dagens pressekonferanse i Frankrike.