Lene Alexandra (Foto: Thomas Reisæter)
Lene Alexandra (Foto: Thomas Reisæter)

Danse-Lene digger TV-konkurranser

«Skal vi danse»-kjendisen deltar nå i sin fjerde TV-konkurranse. - Jeg er vant til å ikke bli nummer én, sier Lene Alexandra med et smil.

Popartist Lene Alexandra Øien har fått strålende tilbakemeldinger fra dommerne for innsatsen så langt i «Skal vi danse». Den blide Østfold-jenta har etter hvert skaffet seg solid rutine i TV-konkurranser. Se bare her:

* Deltaker i «Idol» på TV 2 i 2004. Ble blant de 42 siste i konkurransen.

* Deltaker i «Robinsonekspedisjonen» på TV3 i 2004. Var på øya i seks uker.

* Deltaker i Melodi Grand Prix i 2007 med låten «Sillycone Valley». Stemt ut etter sistesjansen før finalen.

* Deltaker i «Skal vi danse» på TV 2 i 2008. Er blant de syv beste nå.

Spill Lene Alexandra-quiz her!

Lever ut barnedrømmen

- Det høres ut som jeg er en maniac som skal være med på alt, sier Lene og ler.

- Men grunnen er ganske enkel: Jeg vil oppleve masse og gir alltid alt. Ved å bli stemt ut av diverse konkurranser som dette lærer man også mye.

Da Lene Alexandra meldte seg på «Idol» hadde hun lave forventninger til seg selv og at hun ikke hadde talent. Men konkurransen ga henne selvtillit siden hun kom blant de 42 beste.

- Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg ble med i «Robinson» heller, men ville teste meg selv. Grunnen til at jeg ble med, var for å bli kjent slik at jeg kunne komme et skritt nærmere min banrdomsdrøm som var å være artist. Jeg tenkte ikke taktikk, men bare hang rundt, sier hun.

Lene forteller at hun på denne tiden var en del av en overfladisk modellbransje som var opptatt av pupper, lår og lipstick.

- Det var godt å komme unna. Dessuten fikk jeg et kjent navn og nådde etterhvert målet mitt som var begynne med musikk – det er jo barndomsdrømmen min, sier hun i dag.

Les mer: - Hjelp, ingen hofter!

GP et høydepunkt

Og musikk ble det: Lene fikk kjempesuksess med låten «My Boobs Are OK», hadde plasseringer i flere andre land i Europa og fikk tilbud om å delta i Melodi Grand Prix.

- GP var stort og veldig proft. Jeg fikk mange nye kontakter og det var gøy å synge live. Jeg var faktisk ikke sikker på om jeg skulle klare det før jeg hadde generalprøve samme dagen som jeg skulle opptre.

Lene Alexandra kom videre til sistesjansen, men nådde aldri finalen.

- Jeg er stolt av det jeg fikk til selv om det ikke ble finale. Jeg er jo vant til å ikke bli nummer en, for å si det sånn, sier hun, med klar referanse til de fire TV-konkurransene hun har deltatt i.

Les mer: - Måtte true med selvmord

Er ydmyk

- Jeg er ingen dårlig taper og er vant til å se andre vinne. Mine meritter strekker seg til å ha vunnet håndball- og fotballkamper, en lokal karaokekonkurranse og å ha den mest nedlastede utenlandske musikkvideoen i Sverige med «My Boobs Are OK». Jeg ler litt av det og vet at jeg lærer mye på veien.

Lene Alexandra er ydmyk overfor de andre kjendisene i «Skal vi danse».

- Det er med folk som har OL-gull vunnet Grand Prix for Norge. Egentlig er jeg bare en liten fjott i forhold til de andre – de har prestert så store ting i forhold til meg.

Les alt om «Skal vi danse» her!

Se Lene Alexandra og Tom-Erik danse paso double i program 3:

265470