Romøren  (Foto: TV 2/)
Romøren (Foto: TV 2/)

Her dingler Romøren langs Plaza

Og se hva han tenker om nye Holmenkollen.

Oslo Plaza/Bergen (TV 2 Sporten): Torsdag var Bjørn Einar Romøren på Oslo Plaza for å utfordre det mentale ved å rappellere de 104 meterne ned på bakken.

- Jeg skal se hvordan jeg reagerer på å henge langs en glassvegg, sier en stram Romøren før stuntet.

Se Romørens rappellering i videovinduet over, og se intervjuet med Romøren i vinduet litt lenger ned i saken!

Vel nede på bakken benyttet TV 2 Sporten anledningen til å ta en prat med hoppstjernen om Holmenkollen, som nå er i ferd med å rives.

- Jeg synes det er på tide at de begynner å få ned den gamle bakken for å få opp den nye. Jeg er spent på hva det blir til, jeg har ikke helt orket å legge meg opp i planene. Det har vært så mange forandringer at jeg har bestemt meg for at jeg gleder meg til det kommer en ny en, så får vi se hva det blir til når vi kommer opp, sier Romøren som ikke vil slenge seg på blant dem som frykter Kollen kan bli skisportens nye gravplass.

- Vi får inderlig håpe at det ikke blir noen gravplass og jeg tror vel at det blir bra når de først får det opp, sier Romøren.

264617

Det har vært hevdet at Holmenkollen har vært mer hatet enn elsket blant hopperne, men Romøren setter seg selv i elsk-båsen.

- Jeg elsker Holmenkollen og synes det er en superkul bakke å hoppe i. Det er veldig synd at det ikke har vært en treningsbakke, det er det eneste som har vært problemet, sier hoppesset som har store forhåpninger til den nye bakken.

- Den største forandringen håper jeg går på det profilmessige og at det blir en god hoppbakke i forhold til internasjonal standard, så det kan sammenlignes med bakkene vi hopper World Cup i, sier Romøren og fortsetter:

- Det er greit nok at vi skal hoppe World Cup i Holmenkollen også, men skal du trene på å bli god må du ha en treningsbakke som er noenlunde lik. Jeg håper det blir en god bakke man kan få mange hopp i.

Og da er det egentlig bare været som gjenstår.

- Selvfølgelig håper jeg det blir et spektakulært anlegg som de kan ha gode hopprenn i, som er godt skjermet og sånne ting, og så får vi bare håpe at tåken holder seg litt unna, sier Romøren.