Lance Armstrong  (Foto: STAN HONDA/AFP)
Lance Armstrong (Foto: STAN HONDA/AFP)

Armstrongs U23-drøm

Skal bygge lag rundt stortalent.

Lance Armstrong lover ikke sportslig suksess på egne vegne, selv om han håper på et vellykket comeback.

- Jeg håper og tror at jeg fremdeles evner å kjøre på et høyt nivå og at det gir meg muligheten til å gå ut å fortelle den historien til et enda større publikum. Forhåpentligvis vil folk følge med. Og forhåpentligvis kommer det en viss suksess på sykkelen. Jeg tror vi er sikker på at vi vil ha suksess med bevegelsen fordi vi trenger det, men jeg er ikke sikker på at jeg blir den raskeste syklisten i verden, sier Armstrong.

Se intervju med Lance Armstrong i videovinduet over!

Les også: Jeg kjører for Astana

Starter U23-lag
Men Lance Armstrong skal ikke bare gjøre comeback og fortsette kampen mot kreft, han skal også støtte et U23-lag som skal bygges rundt det 18 år gamle talentet Taylor Phinney.

- De to, vel, tre viktigste tingene for oss var å sikre en sponsor, som er Trek. Å få Axel Merckx, som er en gammel venn av meg, til å lede laget. Han er nesten som en bror for meg fordi hans far er som en far for meg i Europa, sier Armstrong. Axel Merckx er sønnen til Eddy Merckx, som vant Tour de France fem ganger og sammen med Lance Armstrong regnes for å være en av historiens beste syklister.

Men så var det den tredje viktige tingen for Lance Armstrong da; Taylor Phinney.

- Å få Taylor. Det er igjen en personlig historie der, med hans far og mor - en lang historie, sier Armstrong før han skryter uhemmet av 18-åringen. Taylor er helt klart den beste unge syklisten i sin generasjon.

- Vi vil fylle laget med ryttere fra hele verden, ikke bare USA. Vi tror vi har fått en god start. Taylor er helt klart den beste unge syklisten i sin generasjon, skryter Armstrong.

Til tross for at han bare er 18 år gammel ble Phinney nummer syv i det individuelle forfølgelsesrittet på bane under OL i Beijing.

Gode gener
Og Taylor Phinney har i alle fall de riktige genene. Hans far, Davis Phinney, tok bronse på lagtempo i Sommer-OL i 1984, og ble nummer fem i landeveisrittet i det samme mesterskapet. Han har også vunnet to etapper i Tour de France, i 1986 og 1987.

Taylor Phinneys mor, Connie Carpenter-Phinney, er enda mer merittert. Hun har i alt fire VM-gull, tatt både på bane og landevei, fra slutten av 1970- og begynnelsen på 1980-tallet. Hun vant også gullmedalje under landeveisrittet i OL i Los Angeles i 1984.

Før hun ble syklist var Carpenter-Phinney også en habil skøyteløper. Hun deltok i Vinter-OL i 1972, der hun ble nummer syv på 1500 meter.