Tusener er drevet på flukt av flom i India.  (Foto: Biswaranjan Rout/AP)
Tusener er drevet på flukt av flom i India. (Foto: Biswaranjan Rout/AP)

Flommen krever liv

Minst 239 drept av monsunflom i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flommende elver har gått over sine bredder og drevet tusener på flukt etter å ha lagt under seg lavtliggende jordbruksområder og landsbyer i de nordlige delen av India.

Kulturtrussel

Minst 20 personer ble bekreftet døde i delstaten Uttar Pradesh onsdag, noe betyr at minst 239 personer har mistet livet som følge av flom i India de siste fem dagene.

Det er ikke bare folk og åkre som trues av vannmassene. Indiske myndigheter har plassert ut polititjenestemenn for å overvåke Yamuna-elven ved det verdenskjente Taj Mahal.

Flomvann har nådd ytterveggene av Taj Mahal-komplekset, men skal ikke utgjøre noen trussel til ikonet fra det 17de århundret.

Opptøyer

Flommen i Yamuna-elven, som også går nær hovedstaden New Delhi, ble forårsaket ved at vann fra to demninger ble sluppet ut samtidig som det kom kraftig regn lenger opp i vassdraget.

- Jeg har ikke tidligere sett flom av slik intensitet. Hele landsbyer er oversvømt og folk er tvunget til å forlate sine hjem. Jeg har mistet mitt buskap og annet jeg eier, blant annet korn, sier Ram Kumar som er et av flomofrene.

Det har også kommet meldinger om opptøyer i flere områder etter at innbyggerne har klaget av at de ikke får nødvendig mat og hjelp fra myndighetene.