Ashok (Foto: TV 2)
Ashok (Foto: TV 2)

Kritiserer Ashok-utkastelse

Uken før han tiltrer som nemndleder, kritiserer Abid Raja Utlendingsnemndas vedtak om å kaste ut den mindreårige asylsøkeren Ashok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Min første tanke var at dette burde ikke ha skjedd. Det er en hjerteskjærende historie. Hårene på ryggen reiste seg da jeg så tv-reportasjen om Ashok. Jeg fattet ikke at noen kunne sende en gutt på 13 år ut av landet på den måten, sier Abid Raja til Romerikes Blad.

Den mindreårige asylsøkeren Ashok Jegatheeswaran ble for snart to år siden hentet ut fra sitt fosterhjem på Lørenskog av politiet og sendt tilbake til Colombo på Sri Lanka.

- Burde ikke blitt sendt ut

Utlendingsnemnda hadde avgjort at Ashok ikke oppfylte vilkårene for å få innvilget asyl eller opphold i Norge, en avgjørelse som vakte sterke reaksjoner landet rundt.

Nå stiller den påtroppende nemndlederen i Utlendingsnemnda seg kritisk til nemndas avgjørelse, riktignok med noen forbehold:

- Som menneske og advokat, med den lille kunnskapen jeg har om saken, vil jeg si at han ikke burde blitt sendt ut. Men jeg kjenner ikke saken godt nok, og det blir derfor umulig å svare på det spørsmålet. Det blir spennende å komme til Utlendingsnemnda og se hva som ligger til grunn for avgjørelsen, sier Raja til avisen.

Abid Raja stiller til nettprat kl. 12 fredag.