Erik Soler  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Soler (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Klarte ikke å redde Start

Erik Solér kan være ferdig som eier i Start. Den økonomiske krisen i klubben er ikke løst.

Kristiansand (TV 2 Sporten): Få i Start-systemet tror at en konkurs vil bli en realitet, men klubben har ikke fått inn en krone av de 38 millionene som trengs. Hovedaksjonærene Erik Solér og Ernst Ravnaas hadde verken penger eller en løsning på problemet.

Dermed er det opp til andre å løse krisen i Start

- Start har et kjempeproblem og hovedaksjonærene har ikke kommet med noen løsning og da forsøker Club 21 å bidra med en løsning, sier talsmann for investorgruppen Kurt Mosvold.

- Vi har registrert med beklagelse at eierne ikke har klart å løse oppgaven. Vi har vært veldig tydelig på at vi håpet de skulle klare det. Når det ikke har skjedd må vi holde dialogen med alle interesserte parter, sier konsernsjef i Sparebanken Sør, Morten Kraft.

Se intervju med administrerende direktør Jan Oddvar Skisland her (saken fortsetter under):

264508

Uten penger fra Solér og Ravnaas, satt banken og representanter fra investorgruppen Club 21 i mange timer for å finne en løsning på den økonomiske krisen i Start. Da hadde Erik Solér for lengst forlatt Kristiansand uten å ville si noe om hans videre virke i klubben. Dag Rasmussen var den eneste av hovedeierne som deltok i forhandlingene, og han blir med videre.

Ingen løsning ble klar onsdag kveld, men forhandlingene vil fortsette torsdag i håp om å redde klubben fra konkurs. Avstanden mellom partene er fortsatt svært stor.

- Jeg ser et håp nå, men det er fortsatt er kritisk. Vi ønsker å bidra til å hindre en konkurs og sikre fremtiden til Start, sier Mosvold.

Som hovedaksjonærer kan Solér og Ernst Ravnaas fortsatt blokkere forslagene som kan komme fra de aktuelle nye investorene.

- De har renommé å ta vare på og de har gjort en kjempejobb her i syv år som de har fått masse goodwill for og det er en goodwill jeg håper de ønsker å i vareta. Det vil være utrolig beklagelig hvis det er Erik Solér og Ernst Ravnaas som gjør at klubben går konkurs. Det har jeg ingen tro på, sier Mosvold.