Hvaler
Hvaler

Disse møter du i Hvaler

Maria Blix møter mange nye mennesker når hun kommer tilbake til «Hvaler».

Maria Blix (Charlotte Frogner), dramaserien Hvaler
Maria Blix (Charlotte Frogner), dramaserien Hvaler
Maria Blix (Charlotte Frogner) 29 år, nyutdannet psykolog som har gjort kometkarriere innen katastrofehåndtering. Maria var en av de beste på kullet, er utålmodig, nysgjerrig og pågående, en kombinasjon som noen ganger lukter trøbbel. Som de fleste psykologer er Maria en ekspert i å lese andre mennesker, men ikke fult så dreven på å forstå hvordan hun selv er skrudd sammen.

29 år, nyutdannet psykolog som har gjort kometkarriere innen katastrofehåndtering. Maria var en av de beste på kullet, er utålmodig, nysgjerrig og pågående, en kombinasjon som noen ganger lukter trøbbel. Som de fleste psykologer er Maria en ekspert i å lese andre mennesker, men ikke fult så dreven på å forstå hvordan hun selv er skrudd sammen.

Philstrøm, Hvaler
Philstrøm, Hvaler
Pihlstrøm (Kim Haugen) Marias sjef og kjæreste. Fyller femti til sommeren og konstant på vakt overfor enhver antydning om at han er for gammel eller lettere satt.

Marias sjef og kjæreste. Fyller femti til sommeren og konstant på vakt overfor enhver antydning om at han er for gammel eller lettere satt.

Lise_Fjellstad, Hvaler
Lise_Fjellstad, Hvaler
Tante Liv, Liv Blix Hansen (Lise Fjeldstad) En kvinne i sin beste alder, ville hun si med et smil, ordføreren på Hvaler. En moden kvinne, representerer Kristelig Folkeparti, og vel så opptatt av næringsutviklingen på øya som av de gode, gammeldagse verdier som hjem, familie og samhold. Tante Liv får det gjerne som hun vil, til slutt.

En kvinne i sin beste alder, ville hun si med et smil, ordføreren på Hvaler. En moden kvinne, representerer Kristelig Folkeparti, og vel så opptatt av næringsutviklingen på øya som av de gode, gammeldagse verdier som hjem, familie og samhold. Tante Liv får det gjerne som hun vil, til slutt.

Tara, Hvaler
Tara, Hvaler
Tara Blix Hansen (Sigrid Edvardsson) Datter av tante Liv, driver øyas interiørforretning, Nr. 3, elsker alt som lukter av den store verden og kontinentet og greier ikke alltid å skjule sin forakt for dårlig smak. Tara har bodd i Los Angeles, liker ikke å gå veldig langt ned i detaljene på hvorfor hun kom tilbake med halen og unger og en bikkje mellom beina, men et råd til alle som vil fikse opp livet, huset eller forholdet sitt har hun gjerne, selv om hun ikke blir spurt.

Datter av tante Liv, driver øyas interiørforretning, Nr. 3, elsker alt som lukter av den store verden og kontinentet og greier ikke alltid å skjule sin forakt for dårlig smak. Tara har bodd i Los Angeles, liker ikke å gå veldig langt ned i detaljene på hvorfor hun kom tilbake med halen og unger og en bikkje mellom beina, men et råd til alle som vil fikse opp livet, huset eller forholdet sitt har hun gjerne, selv om hun ikke blir spurt.

Mads, Hvaler
Mads, Hvaler
Mads Jansen (Cato Skimten Storengen) Øyas handyman, utpreget frilanser og litt uforløst krimforfatter. For noen år siden fikk han utgitt romanen "Dårlig timing" og mer og mer skjønner han at tittelen ikke var tilfeldig. Mads er sjelden på riktig sted til riktig tid, får ikke alltid med seg nyansene, men redder seg gjerne ut av situasjoner med en bamsete sjarm. Han har et svært godt øye til Maria. Alle skjønner det. Bortsett fra Mads selv.

Øyas handyman, utpreget frilanser og litt uforløst krimforfatter. For noen år siden fikk han utgitt romanen "Dårlig timing" og mer og mer skjønner han at tittelen ikke var tilfeldig. Mads er sjelden på riktig sted til riktig tid, får ikke alltid med seg nyansene, men redder seg gjerne ut av situasjoner med en bamsete sjarm. Han har et svært godt øye til Maria. Alle skjønner det. Bortsett fra Mads selv.

Tove, Hvaler
Tove, Hvaler
Tove (Maria Boch) Mads' samboer. Gikk på en smell for et års tid siden. Jobb, privatliv, alt sammen - det ble for mye. Oppgitt av de fleste, og diagnosen er vag. Føler seg utbrent. Det bli mye tv-titting, ukeblader, mokkabønner. Hun vet hun ikke er der for Mads, men hun orker bare ikke.

Mads' samboer. Gikk på en smell for et års tid siden. Jobb, privatliv, alt sammen - det ble for mye. Oppgitt av de fleste, og diagnosen er vag. Føler seg utbrent. Det bli mye tv-titting, ukeblader, mokkabønner. Hun vet hun ikke er der for Mads, men hun orker bare ikke.

Wang, Hvaler
Wang, Hvaler
Fritjof Wang (Erik Hivju) Pensjonert matematiker på veranda med panoramaoverblikk over Hvaler. Når han ikke forsøker å regne seg frem til om Gud eksisterer, egler han med kjæresten Hilde Henningsen.

Pensjonert matematiker på veranda med panoramaoverblikk over Hvaler. Når han ikke forsøker å regne seg frem til om Gud eksisterer, egler han med kjæresten Hilde Henningsen.

Hilde, Hvaler
Hilde, Hvaler
Hilde Henningsen (Anne Marit Jacobsen) Keramiker, kjæreste med Wang de siste tyve årene, minst. Liker på vinne i Wangs avsindige veddemål, later som hun er uinteressert i sladder fra øya, men er vel bedre orientert enn de fleste når alt kommer til alt. Yndlingsfarge er fremdeles lilla (ja, hun vet at der litt kunstnerklisjé a la 68, men skitt au), men innimellom er hun dypt bekymret for at hun stagnerte kunstnerisk en gang på 70-tallet. Forøvrig hater hun ordet «brukskunst».

Keramiker, kjæreste med Wang de siste tyve årene, minst. Liker på vinne i Wangs avsindige veddemål, later som hun er uinteressert i sladder fra øya, men er vel bedre orientert enn de fleste når alt kommer til alt. Yndlingsfarge er fremdeles lilla (ja, hun vet at der litt kunstnerklisjé a la 68, men skitt au), men innimellom er hun dypt bekymret for at hun stagnerte kunstnerisk en gang på 70-tallet. Forøvrig hater hun ordet «brukskunst».

Steffen, Hvaler
Steffen, Hvaler
Steffen Eriksen (Truls Einar Toftnes) 17 år gammel gutt, proppfull av angst og med et enormt behov for å rydde i omgivelsene. Ser seg selv som «en dust» som aldri kan få til noe som helst. Drømmen er å kunne gå inn på Spar å bare kjøpe en Troika sjokolade, sånn helt uten videre. Ja, eller snakke uhemmet med «love interest nummer 1» for enhver ung gutt på øya, Ylva Baltersen.

17 år gammel gutt, proppfull av angst og med et enormt behov for å rydde i omgivelsene. Ser seg selv som «en dust» som aldri kan få til noe som helst. Drømmen er å kunne gå inn på Spar å bare kjøpe en Troika sjokolade, sånn helt uten videre. Ja, eller snakke uhemmet med «love interest nummer 1» for enhver ung gutt på øya, Ylva Baltersen.

Trygve, Hvaler
Trygve, Hvaler
Trygve Eriksen (Ingar Helge Gimle) Steffens pappa. Tungt involvert i planene for utvidelse av golfbanen med ytterligere ni hull. Opptatt av næringsutviklingen på øya, mener det fins et stort potensial, så sant man blir kvitt den sidrumpa bondementaliteten han mener preger øya.

Steffens pappa. Tungt involvert i planene for utvidelse av golfbanen med ytterligere ni hull. Opptatt av næringsutviklingen på øya, mener det fins et stort potensial, så sant man blir kvitt den sidrumpa bondementaliteten han mener preger øya.

Kjersti, Hvaler
Kjersti, Hvaler
Kjersti Eriksen (Ågot Sendstad) Moren til Steffen. Smånervøs og med et godt hjerte. Ser noe positivt i alt, selv i en begravelse. «Godt vær for en begravelse».

Moren til Steffen. Smånervøs og med et godt hjerte. Ser noe positivt i alt, selv i en begravelse. «Godt vær for en begravelse».

Minken Tveitan
Minken Tveitan
Ylva Baltersen (Minken Tveitan) Jobber i Helsekosten. Oppofrende, snill - en sånn jente som absolutt alle liker eller er forelsket i. Og ingen legger merke til at det tar på å være den som glatter over hele tiden, gjøre andre glade.

Jobber i Helsekosten. Oppofrende, snill - en sånn jente som absolutt alle liker eller er forelsket i. Og ingen legger merke til at det tar på å være den som glatter over hele tiden, gjøre andre glade.

Espen-Aronsen, Hvaler
Espen-Aronsen, Hvaler
Espen Aronsen (Stig Henrik Hoff) Ingen vet helt hva Espen lever av. Espen velger snarveier, og er uformell og ubyråkratisk grensende til det kriminelle. Er foreløpig aldri tatt for noe, men alle føler at det er spørsmål om tid. Sjarmerende skurk.

Ingen vet helt hva Espen lever av. Espen velger snarveier, og er uformell og ubyråkratisk grensende til det kriminelle. Er foreløpig aldri tatt for noe, men alle føler at det er spørsmål om tid. Sjarmerende skurk.

Journalisten, Hvaler
Journalisten, Hvaler
Kjeldsen (Jeppe Beck Laursen) Snushane og journalist uten særlig dametekke. Ifølge Kjell er han Fredrikstad Blads svar på Se og Hør.

Snushane og journalist uten særlig dametekke. Ifølge Kjell er han Fredrikstad Blads svar på Se og Hør.

Kjell, Hvaler
Kjell, Hvaler
Kjell (Kalle Øby) Pubvert, innehaver av Charlies Café. Har seilt i mange år på Wilhelmsen-båter. Klokere og med vesentlig mer livsinnsikt enn hans evne til å servere mat med kolesterolvennlig fettinnhold.

Pubvert, innehaver av Charlies Café. Har seilt i mange år på Wilhelmsen-båter. Klokere og med vesentlig mer livsinnsikt enn hans evne til å servere mat med kolesterolvennlig fettinnhold.

Sinnadamen Hvaler
Sinnadamen Hvaler
Sinnadamen (Jorunn Kjellsby) Kvinne i sekstiårene med en systematisk aggresjon mot alt og alle. Det er lenge siden hun brukte innestemmen. Verden er et møkkasted, det går til helvete, og hun minner oss om det hver gang hun får sjansen.

Kvinne i sekstiårene med en systematisk aggresjon mot alt og alle. Det er lenge siden hun brukte innestemmen. Verden er et møkkasted, det går til helvete, og hun minner oss om det hver gang hun får sjansen.

«Hvaler» har premiere mandag 29. september klokken 20.00.
Les alt om serien her.