Branntomten i Sandviken. (Foto: Michael Allen / TV 2)
Branntomten i Sandviken. (Foto: Michael Allen / TV 2)

Anmeldes ikke etter brann

Riksantikvaren vil likevel ikke anmelde eierne av den nedbrente sjøboden i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samme dag som sjøboden i Sandviken i Bergen ble totalskadet i brann gikk Riksantikvaren ut og varslet en anmeldelse av huseieren. Grunnen var at huseieren ikke hadde sikret boden mot at uvedkommende kunne komme inn.

Ikke grunnlag

Onsdag sier Riksantikvaren i en pressemelding at det ikke er funnet grunnlag i det gjeldende regelverket for å anmelde huseier.

Dagen før brannen var kommunen på inspeksjon på tomten etter tips om at uvedkommende hadde full adgang til boden. Mandag 15. september skulle kommunen sende ut et pålegg til eierne om bedre sikring. Så langt kom de ikke.

Dagen etter inspeksjonen ble sjøboden, på folkemunne kalt Lehmkuhlboden, totalskadet i brann. Samme kveld sa fungerende riksantikvar Sjur Helseth sier til TV 2 Nyhetene at han mener det var uforsvarlig at bygget sto ulåst og at de ville se på regelverket for en mulig anmeldelse.

Flere større branner

En av eierne av den nedbrente sjøboden i Sandviken i Bergen, Truls Ove Soløy, sa til tv2nyhetene.no samme kveld som brannen at han er forundret over at bygningen begynte å brenne.

-Veldig tankekors at det brenner en sjøbod til, sa han.

Nå slipper Soløy og de andre eierne politianmeldelse fra Riksantikvaren. Bergen har siden juni blitt rammet av flere større branner i vernet bebyggelse.

LES OGSÅ: Støvsuger asbest