Torsk med vintergrønnsaker

Servert med sennepssaus

Torsken trekkes rett før servering.

Legg fisken i kokende vann, slå av platen/ trekk kasserollen vekk fra platen og la fisken trekke i 4-5 min, avhengig av tykkelse.

Vintergrønnsaker:

Del ca 7 dl grønnsaker opp i terninger, for eksempel gulrøtter, kålrot, persillerot, sellerirot og purre.

Kok grønnsakene i vann tilsatt salt og litt smør, Ikke mer vann enn at det står kant i kant med grønnsakene.
Kok til de er knapt møre.
Hell av kokevannet, dette brukes i sausen.
Legg en liten smørklatt på grønnsakene og hold dem varme under lokk.

Sennepssaus:

Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge.
Rør inn hvetemel og spe med varm grønnsakkraft og fløte / melk til en fyldig saus.
Kok opp og la trekke i 5-6 min.
Smak til med sennep, salt og pepper.
Vend de kokte grønnsakene inn i sausen.

Dryss ev med hakket hardkokt egg og små terninger av sprøstekt spekepølse.

Server med kokte poteter.

Mer innhold fra TV 2