HELT I CITY: Alf Inge Håland er ikke glemt i Manchester City. (Foto: Calle Törnström/Scanpix)
HELT I CITY: Alf Inge Håland er ikke glemt i Manchester City. (Foto: Calle Törnström/Scanpix)

Se City-fansen hylle Håland

Alf-Inge Håland bæres på gullstol av Manchester City-fansen. Se den elleville videoen her!

Fra 2000 til 2003 spilte Alf-Inge Håland for Manchester City, og ble også i løpet av sin karriere utnevnt til kaptein for klubben.

Nordmannen la opp som fotballspiller i 2002 på grunn av en komplisert kneskade.

Alf-Inge Håland spiller TV 2 Sportens Premier League-manager. Bli med du også!

Men Manchester City-fansen har på ingen som helst måte glemt Håland. Den tidligere landslagsspilleren for Drillos var 5. januar i år på Upton Park for å se sin tidligere arbeidsgiver i aksjon mot West Ham i FA-cupen.

Gikk glipp av andreomgang
I pausen ville han ha seg en matbit - men da City-fansen fikk øye på Håland gikk de fullstendig amok.

- Det var vel rett etter nyttår. Vi hadde fått billetter i City-svingen for å se kampen. Så skulle jeg kjøpe meg litt mat i pausen, men plutselig var det noen City-fans som fikk øye på meg, minnes Alf-Inge Håland.

Citys supportere jublet og sang for Håland, og til slutt tok de grep og bar ham på gullstol mens de sang «Alfie Håland is a blue - he hates Munich».

Se City-fansen hylle Håland:

- Jeg stod med disken der og ante fred og ingen fare. Men de kjente meg igjen, og så begynte ting å skje. De holdt på å synge og juble for meg en halvtime, og vi gikk faktisk glipp av store deler av andreomgang, flirer Håland.

City-supporterne og Håland gikk imidlertid ikke glipp av mye. Kampen mellom West Ham og City endte 0-0, og måtte avgjøres etter omkamp.

- Ja, jeg har sett det
Fansen filmet den elleville hyllesten i pausen med mobilkamera og nå har bildene spredd seg som en farsott på YouTube.

City-fansen er fine folk.

- Ja, jeg har sett det selv. Men det er jo hyggelig det, sier Håland til TV 2 Sporten.

- Hva synes du om å bli båret på gullstol?

- He, he. Det var jo morsomt og kjekt det. City-fansen er fantastisk fine folk. De lager alltid god stemning, svarer Håland.

Se Håland på gullstol her:

Manchester City ble like før overgangsvinduet stengte kjøpt opp av megarike Abu Dhabi United Group. Klubben har allerede sikret seg superstjernen Robinho, og på ønskelisten står blant annet Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres og David Villa.

- Blir spennende å se
De nye eiernes mål er å gjøre Manchester City til verdens beste.

- Manchester City er en klubb som har underprestert i mange år. Det har alltid vært en storklubb med flott stadion og gode fasiliteter. Med de nye eierne i ryggen nå har de fått den finansielle backingen på plass, så dette blir bra, mener Håland.

Håland håper imidlertid ikke at City vil bli en kjøpeklubb fremover.

- De har fått en god start på sesongen nå og jeg gleder meg til fortsettelsen. Samtidig er det betryggende å høre at manager Mark Hughes sier at han ikke bare vil kjøpe de største stjernene. Han ønsker også å gi unge spillere fra klubbens eget system sjansen, og bygge opp dem til å bli førstelagsspillere, poengterer den tidligere City-helten.

Tror du City blir en suksess fremover? Si din mening i kommentarfeltet under!