skole680
skole680

Tolvte offer utenfor livsfare

Kvinne (21) operert to ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

finland330
finland330
Det ene offeret, som ble sendt til Tammerfors sykehus, skal være på bedringens vei etter å ha blitt operert to ganger. Kvinnen svever ikke lenger i livsfare.

- Ser lovende ut

- Det ser lovende ut, sier overlege Matti Lehto til Hufvudstadsbladet.

Kvinnen kastet seg ut gjennom et vindu, og reddet dermed livet.

Elleve personer, inklusive gjerningsmannen, mistet livet i skoleskytingen. Åtte av ofrene skal ha vært kvinner, to skal ha vært menn.

Onsdag opplyste den finske utgaven av Kripos på en pressekonferanse at de enda ikke kommer til å offentliggjøre navnene på de drepte.

- Hatmotivert

På pressekonferansen kom det også fram at massakren var hatmotivert og at brannen etter at gjerningsmannen tente på likene førte til en så tykk røyk at kriminalteknikere ikke kunne komme til stedet før seks timer etter. Likene er også brent til det ugjenkjennelige. Det er derfor identifiseringen tar så lang tid. Ofrene må identifiseres ved hjelp av tannavtrykk og DNA.

Ni av ofrene ble funnet i klasserommet og en i korridoren utenfor.

Den finske statsministeren Matti Vanhanen krevde på pressekonferansen gransking av politiets handlinger dagene i forkant av massakren i Kauhajoki. .

- Det var viktig at polisen fikk tips fra allmennheten om Youtube-filmene og at man tok tak i saken med en gang. Utover det vil jeg ikke kommentere politiets handlinger, sa Vanhanen på pressekonferansen ifølge Hufvudstadsbladet.