SYK: En jente er syk etter å ha deltatt på en opptaksprøve for et gymnassamfunn for jenter i Drammen. (Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix)
SYK: En jente er syk etter å ha deltatt på en opptaksprøve for et gymnassamfunn for jenter i Drammen. (Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix)

Dørvakter reddet politi

Dørvakter reddet politibetjent fra 20 sinte festdeltakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da byens utesteder skulle stenge natt til søndag, måtte politiet i Drammen ta seg av en krangel mellom rundt 20 østeuropeere og en gjeng med annen etnisitet, melder dt.no . Det var da det holdt på å gå galt.

Aggressive

På grunn av få folk på jobb måtte en patrulje med to polititjenestemenn håndtere de ikke direkte medgjørlige østeuropeerne. Og da den ene politibetjenten tok med seg en av kamphanene inn i politibilen, var plutselig en politimann alene mot rundt 20 østeuropeere.

- Østeuropeerne fremsto som særdeles aggressive. Det var en person der som kunne språket til østeuropeerne og han fortalte politimannen at gjengen snakket om å ta politiet med kniver, sier Dag Ebbestad, leder for operativ seksjon ved Drammen politistasjon, til nettstedet.

Bank

Det var da elleve dørvakter fra utestedene i området trådde til.

- Vi visste jo at politiet ikke hadde flere å tilkalle, dermed var det bare å brette opp ermene og hjelpe til, sier Ansgar Andersen, dørvakt ved utestedet Pigen til dt.no.

- Dersom vi ikke hadde stilt opp, ville politiet fått skikkelig bank, legger Andresen til.

- Det holdt heldigvis at de var til stede, så fikk politiet gjort sin jobb. Så dørvaktene fortjener all den ros de kan få, sier Dag Ebbestad.