Omelett med créme fraïche og lakserogn

Og arme riddere med banan og lønnesirup

Oppskrifter fra Jan Vardøen.

Omelett med créme fraïche og lakserogn:

Pisk sammen 3 egg, 2 ss kaldt vann og litt salt og pepper.

Stek veldig fort i smør i en varm teflonpanne.

Form omeletten til en lang "torpedo" og legg på en varm tallerken.
Lag et snitt på langs i toppen av omeleten og fyll med noen skjeer créme fraîche.
Legg over litt ørretrogn, lakserogn eller løyromrogn.
Pynt med litt bladpersille eller gressløk.
Server med to tynne skiver grov, smurt toast.

Å drikke til: Mimosa: fersk presset appelsinjuice i et vingglass, fylt med 50% champagne eller annen musserende hvitvin.

Se:

593598

Arme riddere med banan og lønnesirup:

Skjær en tykk skive loff ( ca 3-4 cm tykk).
Skjær vekk skorpene.
(Bruk gjerne søt loff, men du kan også bruke gammel brioche eller Panettone)
Lag et snitt i brødet (en slags lomme), og dytt inn noen skiver banan.
Pisk sammen 4 egg i en bolle.
Ha brødet i eggmiksturen og la det trekke godt inn.

Stek i en teflonpanne på alle sider, ikke brenn!

Ha over i en varm ovn i 10 min på 180 grader.

Del i to og ha på en tallerken.
Ha godt med siktet melis over, server med lønnesirup eller et godt syltetøy og en mangosmoothie.

Se:

593593

Mango Smoothie:

Ha i en blender en halv, moden mango i skiver, en kopp yoghurt og en god spiseskje honning.
Kjør til den er myk og deilig.
Server i et stort glass, gjerne med et tykt sugerør.

Laks og eggerøre på hjertetoast med asparges:

Lag litt eggerøre.
Stikk ut noen hjerteformede brødskiver med en pepperkake-kutter.
Stek i smør, eller rist under grillen.
Ha toasten på en varm tallerken.
Ha litt eggerøre oppå toasten og en skive røkelaks over.
Pynt med gressløk eller litt kokt asparges.

Å drikke til: Champagne eller annen musserende vin. Eller økologisk eplemost med litt Farris oppi.

Salat med appelsinfileter, nøtter og hjertekrutonger:

Stikk ut noen hjerter fra tynne skiver grovt brød.
Stek i en panne med smør, salt og pepper.

Vask noen salatblader, gjerne ruccola eller spinat eller blandet salat.
Ha oppi en liten bolle med litt olivenolje, krydre med litt salt og pepper.
Skjær ut noen appelsinfileter og ha oppå salaten med pecannøtter eller valnøtter.

Til slutt, legg over de små hjertekrutongene.

Se videre:

593595