N LOMMEPENGER 1103 MNH NK#2
N LOMMEPENGER 1103 MNH NK#2

Siktelsen utvides

Lommemannen siktes for 15 nye forhold etter at politiet har etterforsket saker tilbake til 1998.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 56 år gamle bergenseren blir fremstilt for fengsling i Follo Tingrett onsdag. Siktelsen er utvidet med 15 forhold.

Saker fra 1998 - 2001

- Vi jobber oss bakover. De aller fleste forholdene i den nye delen av siktelsen er fra rundt 2000-2001, mens det eldste forholdet er fra 1998, sier politiadvokat Jorid Kile Berg, til bt.no

- Det er snakk om alt fra fullbyrdede overgrep og forsøk på overgrep, sier Kile Berg, som vil be om fortsatt fengsling for den siktede.

Ifølge bt.no vil ikke siktede forklare seg for politiet lenger.

56 åringen har til nå vært siktet for 26 forhold. Han erkjenner straffskyld for syv av disse. I alle disse syv sakene er det overbevisende bevis mot mannen, som DNA-spor.

"Lommemannen"

56-åringen fra Bergen ble pågrepet av politiet den 11. januar i år, og av politiet utpekt til å være «Lommemannen».

Før pågripelsen etterforsket politiet en rekke overgrep mot mindreårige. Mannen ble i første omgang siktet for 11 forhold, hvorav syv tilfeller av seksuell omgang med barn og fire forsøk på seksuell omgang. Siktelsen er senere utvidet til 26 forhold. Alle av nyere dato.

Benevnelsen «Lommemannen» kommer av at politiet mener overgriperen klippet vekk de innvendige lommene på bukser og siden fikk barn til å ta ned i lommeåpningene. Ved pågripelsen av 56-åringen skal det ha blitt funnet bukser uten lommer.