Terje Hauge  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Terje Hauge (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Frykter greske tilstander

Terje Hauge er lei av at dommeren til stadighet havner i fokus. - Er det spillere eller dommeren folk vil lese om? spør FIFA-dommeren.

Dommeren har havnet i fokus etter flere serierunder denne sesongen.

LES OGSÅ: Kåfjord vil ha slutt på «sutrekultur»
LES OGSÅ: – Han må jo angre!

Nå frykter fotballdommerer Terje Hauge «greske tilstander» i Tippeligaen.

Har dommerne fått for mye pepper denne sesongen? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!

Spilleren eller dommeren i fokus?
- I Hellas har det etthvert blitt sånn at det i forkant av fotballkamper ikke fokuseres på hvilke lag som møtes, og hvilke spillere som kan avgjøre kampen. Det er blitt fokus på hvilke dommer som skal dømme kampen, sier Terje Hauge til TV 2 Sporten.

For det er ikke bare i Norge fotballdommerne har havnet i fokus. Ifølge FIFA-dommeren er fokus på dommeravgjørelser fremfor sportslige prestasjoner blitt mer og mer vanlig i europeiske medier.

Fokuset foran kampene er på hvilken dommer som skal dømme

- Når jeg snakker med dommerkolleager nedover i Europa har fokuset på de avgjørelsene de tar til stadighet havnet i fokus i etterkant av fotballkampene. Nå er det på tide med en debatt rundt dette. Er det dette fokuset fotballfansen vil ha i etterkant, undrer Hauge.

- Er det medias feil at dommeren til stadighet stjeler overskriftene?

- Både ja og nei. Det stilles ofte spørsmål om dommeren til involverte etter kampen. Men jeg ser jo på ulike debattforum, blogger og lignende på nettet at dette engasjerer. Det er nok derfor naturlig at dette blir et tema hos de ulike medieaktørene, svarer Hauge.

- Klar til å dømme Stabæk igjen
Sondre Kåfjord rettet tidligere tirsdag en advarende pekefinger mot Daniel Nannskog, som uttalte at han håpet Terje Hauge ikke fikk dømme Stabæk mer denne sesongen. Bakgrunnen er utvisningen av Morten M. Skjønsberg i søndagens 1-4-nederlag mot Viking.

Hauge vil si minst mulig om svenskens kommentarer.

- Jeg har egentlig ingen kommentar til dette. Det eneste jeg kan si er at om jeg blir satt opp til å dømme Stabæk, så skal jeg gjøre mitt beste. Vi er klar, konstaterer han.

Har dommerne fått for mye pepper denne sesongen? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!