15 år gamle Ranya ble tvangsgiftet før hun skulle ofres som selvmordsbomber.
15 år gamle Ranya ble tvangsgiftet før hun skulle ofres som selvmordsbomber.

Ranya skulle bli selvmords-bomber

Hun ble tvangsgiftet som 14-åring. Som 15-åring skulle hun bli selvmordsbomber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er 15 år gammel, har vært gift i ni måneder og droppet ut av skolen i femte klasse, sier Ranya i intervjuet med den irakiske tv-stasjonen Al-Baghdadiya.

Hun giftet seg mot sin vilje, med en fremmed mann hun tror er 12 år eldre enn henne. Før giftermålet hadde familien svært dårlig råd, forklarer jenta.

Ranya forteller at hennes far ble kidnappet av militsen som holder til i Abu Saida, nord for Bagdad. Etter at faren forsvant, overtok hennes storebror rollen som familiens overhode helt frem til han ble arrestert av politiet.

- Jeg så dobbelt

Til den kvinnelige reporteren i Al-Baghdadiya sier Ranya at det var slektninger av ektemannen som monterte selvmordsbeltet på henne.

Hun husker ikke hvordan bombebeltet så ut, og sier at hun så dobbelt og følte seg omtåket og svimmel da det skjedde. For en stund før beltet ble festet på henne, fikk hun servert ferskenjuice og brød.

- Da jeg så ledningene, stilte jeg spørsmål. Men de sa til meg: «Du vil ikke gå i luften. Så lenge du ikke fikler med det, vil du ikke gå i luften.»

Se intervjuet med Ranya her: