Matti Juhani Saari sykehus Tampere (Foto: AFP)
Matti Juhani Saari sykehus Tampere (Foto: AFP)

Døde på sykehuset

Matti Juhani Saari som skjøt og drepte ti personer på en skole i Finland i dag, døde på sykehuset like etter klokken 16 i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saari døde etter skadene han pådro seg. Det opplyser en talsmann for Tammerfors universitetssykehus i følge AP.

Matti på sykehus Tampere (Foto: AFP)
Matti på sykehus Tampere (Foto: AFP)

Ifølge den finske avisen Iltalehti er Matti Juhani Saari også identisk med mannen som har lagt ut skrytevideoer av seg selv på YouTube de siste dagene.

Matti ble senest mandag avhørt av det finske politiet på grunn av trusselvideoene på YouTube. Han fikk beholde ett av våpnene sine etter avhørene ifølge finske medier.

- Dette kommer til å bli debattert heftig i tiden framover, sier TV 2s reporter, Per Kristian Orset, på stedet.

Se Orsets rapport her:

I formiddag ble ti personer skutt og drept etter at Matti hadde skutt vilt rundt seg på sin egen skole.

Ifølge den finske avisen HBL skal Matti så ha forsøkt å skyte seg selv, men overlevd selvmordsforsøket. Han ble brakt til Tammerfors universitetssykehus med skuddskader i hodet. Han døde senere på sykehuset.

Skoleskytingen skjedde ved Sydbottens yrkesinstitut i Kauhaji i Nordvest-Finland. Skytingen skal ha startet ved 11-tiden og pågikk en hel time. Angivelig iført finlandshette skal gjerningsmannen, som er tidlig i 20-årene, ha gått gjennom lokalene og skutt med en 9-millimeter Walther-pistol mens det pågikk en eksamen ved skolen. Det skal ha vært 150 elever i bygningene mens skytingen pågikk.

Se nyhetsinnslag her:

Sett flere døde

Ifølge Sky News skøt han mot sine egne klassekamerater.

Finsk TV melder at hele området er avstengt og at flere skadde er brakt til sykehus. Gjerningsmannen var student ved skolen.

Drepte seks

7. november i fjor skjøt Pekka-Eric Auvinen vilt rundt seg på Jokela videregående skole med en pistol og drepte seks elever i tillegg til skoens rektor og helsesøster.

Gjerningsmannen ble selv så skadet at han senere døde på sykehus. Pekka-Eric Auvinen la ut en video hvor han varslet hva som ville skje.

18-åringen planla skytingen i flere måneder gikk det fram av dagboknotatene hans.

2239748