SNAKKER UT: Kristin Kirkemo forteller hvem som står bak trippeldrapet
SNAKKER UT: Kristin Kirkemo forteller hvem som står bak trippeldrapet

- Per og Veronica drepte dem

Trippeldrapsdømte Kristin Kirkemo påstår nå at det var søsteren Veronica og hennes ektemann Per Orderud som sto bak trippeldrapene på Orderud gård i 1999.

- Jeg er hundre prosent sikker på at det var Per og Veronica som tok livet av de tre i kårboligen. For hadde det vært flere involvert, hadde det aldri kunnet forbli en hemmelighet, sier Kristin i et intervju med Se og Hør.

Dømt

Kristin Kirkemo, Veronica Orderud, Per Orderud og Lars Grønnerød ble alle dømt for medvirkning til drapene i Eidisvating lagmannsrett i 2002. Per og Veronica ble dømt til 21 års fengsel, mens Kristin og Lars soner en straff på henholdsvis 16 og 18 år.

- Absurd og lite troverdig

Veronica og Per Orderuds advokater raser mot beskyldningene fra Kirkemo og avviser det hele. - Dette oppleves som helt absurd og lite troverdig. Dette har hun aldri tidligere nevnt for noen. Hverken i politiavhørene eller i rettinnstansene, sier Veronica Orderuds advokat, Heidi Yssen til Se og Hør.

TV-avsløringer

Førstkommende torsdag ser noen av verdens fremste eksperter på gjerningsmannsprofiler på Orderud-saken med nye øyne. I TVNorge programmet "Krim-kommisjonen" utarbeider FBI-agent Gregg McCary en analyse på hvem han mener kan ha utført drapene i kårboligen. - Trippeldrapet på Orderud var svært utfordrende og spennende å jobbe med, sier Gregg til TVNorge. I programmet har Gregg blant annet snakket med personer med viktige kunnskaper om ofrene og besøkt selve Orderud gård.