Fylte ovnsbakte squash med tzatziki

Dette er en smakfull vegetarrett.

Rens squashen og legg den i en kjele med kokende saltet vann i 5-8 minutter til de begynner å mykne
Ta opp squashen og avkjøl.

Del dem i to på langs og «grav» ut mesteparten av innmaten med en skje.
Pass på at squashen har faste vegger, dvs at det grønne skallet er helt.

Finhakk løk og hvitløk og la surre 3-4 min i olje til løken er blank.
Tilsett finhakket squash innmat , krydder og hakkede soltørkede tomater og la surre 3-4 min før hakkede valnøtter tilsettes.
Smak til med salt og pepper.

Legg blandingen i de uthulte squashene og dryss litt ost på toppen.

Legg squashen i et ildfast fat.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 20 min.

Kan serveres med tzatsiki, ris, bønner eller bulgur.

Se mer:

585835

Tzatziki:

Riv agurken grovt opp og klem ut «vannet».

Rør sammen resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.

Se videre:

585836