Pizza og calzone

Lettlaget og glutenfrie

Oppskriftene er fra søstrene Helje og Katinka Lillestølen Beil.

Superenkel pizza uten kjevling:

Pizzaen er til stor stekeplate.
Det går an å halvsteke den på forhånd og så legge på fyll rett før steking.
Løs gjær opp i vann, tilsette olje og rør inn mel.
La deigen heve litt.

Dekk et stekebrett med bakepapir, hell deigen på papiret og fordel deigen med slikkepott.

Ta på det fyllet du måtte ønske.

Hev i 10-15 min, stek på nederste rille i varm stekeovn 250 oC i 10-12 min.

Calzone:

Løs opp gjæren i lunken/ fingervarm melk.
Visp i fiberhusk og la det svelle ca 10 min.
Tilsett olje, salt, creme fraiche og mel.
Arbeid deigen godt, tilsett mel.

Dekk til og la den forheve i ca 30 min.
Elt deigen godt og tilsett mel til deigen er smidig og lett å kjevle.


Del deigen i ca 10 like store deler, form hver del til en "bolle".
Kjevl den til en tynn rund plate, eller klapp de ut med hånden.
Legg 1-2 ss pizzasaus på midten, og legg skinke og ost oppå.
Brett deigen over og klem kantene godt sammen.
Stek 250 grader ca 10 min.

Se videre:

587205