Fallskjermhopp i Trollveggen. (Illustrasjonsfoto) (Foto: TV 2)
Fallskjermhopp i Trollveggen. (Illustrasjonsfoto) (Foto: TV 2)

Basehopp kostet 60 000

En basehopper ble mandag dømt i retten til 30.000 kroner i bot samt inndraging av utstyr for 32.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Romsdal tingrett i Molde opprettholdt dermed boten basehopperen fikk etter å ha blitt tatt for å utføre basehopp fra Trollveggen.

Tatt på fersken

Det var lørdag ettermiddag 23. august i år Molde-mannen hoppet ut fra Trollveggen og landet omtrent rett i armene på betjenter fra Rauma lensmannskontor som var på patrulje i område. Det skal ha blitt gjennomført 14 ulovlige hopp denne dagen, men bare Molde-mannen havnet i klørne til politiet.

- Jeg hadde uflaks, fortalte mannen til tv2nyhetene.no.

Noen dager senere ble han presentert forelegget fra politimesteren i Nordmøre og Romsdal.

- Jeg kommer ikke til å vedta forelegget på 30.000 kroner. Med inndragning av utstyr til en verdi av over 32.000 kroner, synes jeg straffen for et hopp i Trollveggen på ingen måte står i forhold til andre lovbrudd i samfunnet, sa basehopperen til tv2nyhetene.no den gang.

Tatt før

Forbudet mot fallskjermhopping ble innført i 1986 etter flere dødsulykker i Trollveggen og flere farlige redningsaksjoner etter hoppere som hadde ulykker og ble sittende fast i fjellsiden.

Stor aktivitet

Men basehoppere fra hele verden gir stort sett blaffen i forbudet, og ofte blir det gjennomført ulovlige hopp fra Europas høyeste loddrette fjellvegg.

- Det har vært gjort minst 1 000 hopp fra Trollveggen denne sommeren, hevder den bøtelagte basehopperen.