Byggrynskrem og riskrem

Rå tyttebærsaus og solbærtoddy

Byggrynskrem:

Legg byggryn i bløt natten over.

Kok byggrynene i bløtevannet ca 15 min hell av kokevannet.
Tilsett melk, sukker, vaniljesukker og salt.
Kok opp.
Senk temperaturen , legg på lokk og la grøten koke 45 min til den har fått en fyldig konsistens og grynene myke.
Rør om en gang i mellom , slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen av kasserollen.

Avkjøl grøten.

Pisk kremfløte og vend inn den kalde grøten.
Server med rød bærsaus eller ”rå” tyttebærsaus.

”Rå” tyttebærsaus:

Mos tyttebærene til en glatt pure i hurtigmikser.
Sil tyttebærsausen gjennom en sikt og smak til med melis eller sukker.

Riskrem:

Pisk kremfløten med sukker.
Bland risgrøten med kremen.
Smak til med revet sitronskall ( kun det gule).

Solbærtoddy med kryddersmak:

Saft kan erstattes av rødvin, bruk da litt mer sukker.
Kok saft ( ev sukker) og krydderiene og la trekke i 20-30 min.
Sil fra krydderiene.
Server med rosiner og hakkede mandler.

Varm krydret eplemost:

Varm opp og la eplemosten og krydder trekke i 10-15 min.
Server rykende varm.

Karamelliserte valnøtter:

Smelt sukker til karamell i en liten panne.
Vend inn hakkede valnøtter.
Hell over på et bakepapir og avkjøl.
Hakk/knus den avkjølte massen.