Islamabad eksplosjon (Foto: APTN)
Islamabad eksplosjon (Foto: APTN)

Nordmenn i terrorangrep

En norsk kvinne oppholdt seg på hotellet som ble rammet av et selvmordsangrep i Islamabad lørdag. Norges ambassadebolig er også skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser den norske ambassaden i Pakistan til TV 2 Nyhetene.

- Det var en norsk kvinne på hotellet da det smalt. Vi har vært i kontakt med henne. Hun kom uskadd fra hendelsen, opplyser ambassaden til TV 2 lørdag kveld.

Det er 258 rom på Marriott. Ambassaden jobber nå på spreng med å finne ut om flere nordmenn bodde på det populære hotellet. Frykten er at noen har ankommet Islamabad uten å ha meldt fra til ambassaden, noe som er frivillig.

Les mer: Terrorangrep mot luksushotell

Kjenner du noen som bor på hotellet eller oppholder seg i Islamabad?
Kontakt TV 2 på telefon 02255, SMS/MMS til 02255 eller e-post til 02255@tv2.no

Ambassadebolig skadd

Residensboligen til Norges ambassadør i Islamabad ligger kun et steinkast fra hotellet, om lag 50 til 200 meter. Ambassadør Aud Marit Viig var hjemme da bomben gikk av.

- Det var et veldig veldig kraftfullt smell. Residensen er betydelig skadet og flere ruter er knust, sier Viig til TV 2 Nyhetene.

Hun sier at lørdagens ekpslosjon må være den kraftigste i Islamabad på lang tid.

- Utover de materielle skadene ble verken jeg eller min familie, eller noen andre nordmenn som vi er kjent med, skadet. Foreløpig er alle nordmenn i god behold, etter de opplysningene vi har, sier Viig.

Se hele intervjuet med ambassadør Viig her:

Se også video øverst i saken

Nordmenn i sikkerhet

Ambassadøren sier til TV 2 at så langt de vet, skal alle nordmenn i Islamabad være i god behold.

- Situasjonen ved hotellet er foreløpig veldig dramatisk og uavklart. Det er kaos i området. Men vi har gjort det vi har kunnet så langt for å bringe på det rene om der var nordmenn utover den ene kvinnen som er nevnt. Så langt ikke noe som tyder på at det var flere. Men ambassaden jobber medå sjekker dette nå, sier Viig.

Like ved hotellet kunne man se det om lag ti meter dype krateret som oppstod etter eksplosjonen. Flere titalls er rapportert døde.  (Foto: AAMIR QURESHI/AFP)
Like ved hotellet kunne man se det om lag ti meter dype krateret som oppstod etter eksplosjonen. Flere titalls er rapportert døde. (Foto: AAMIR QURESHI/AFP)

Dødstallene stiger

Over 40 mennesker skal så langt være bekreftet omkommet etter selvmordsangrepet mot Marriott Hotel i Islamabad. En lastebil med rundt 1000 kilo eksplosiver gikk i luften like utenfor hotellet klokken 20 lokal tid lørdag (klokken 16 norsk tid).

Restauranten på hotellet pleier vanligvis å være full av gjester på tidspunktet da eksplosjonen skjedde, både av utlendinger og lokale muslimer som bryter fasten under ramadan om lag på dette tidspunktet.

Den kraftige eksplosjonen kunne høres over hele hovedstaden. Hotellet tok raskt fyr og døde og skadde lå spredt i og utenfor hotellet.

Ifølge CNN skal over 200 mennesker være skadd. Dødstallene vil trolig stige utover kvelden.

Islamabad-eksplosjon (Foto: APTN)
Islamabad-eksplosjon (Foto: APTN)

Populært for utlendinger

Marriott er et populært sted for utlendinger på besøk i Islamabad. Det tungt bevoktede hotellet er også tidligere blitt angrepet av terrorister.

Ambulanser kom raskt til stedet. Kort tid senere brøt det ut en kraftig brann i det fem etasjers høye hotellet. Ifølge CNN skal det ha oppstått en gasslekkasje på hotellet etter eksplosjonen.

Mohammad Sultan, en ansatt ved Marriott-hotellet, sier til AP at han var i lobbyen da noe eksploderte. Han falt ned og så ble alt mørkt.

- Jeg vet ikke hva det var, men det føltes som om verden hadde gått under, sier han til AP.

tv2nyhetene.no følger saken