Kaos i Malmö

Flere hundre aktivister braket sammen med politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag foregikk det en stor demonstrasjon i Malmö. En gjeng demonstranter gjennomførte først en demonstrasjon ved lokalene til den svenske våpenfabrikken Aimpoint. Utover kvelden fortsatte urolighetene i byen.

Så mange som 700 mennesker møtte fredag kveld opp til antiglobaliseringsbevegelsen «Reclaim the Streets’» demonstrasjon ved rådhuset i den svenske byen.

Like etter klokken 20.00 blokkerte demonstrantene flere av de viktigste handlegatene i byen, skriver Expressen.

Kastet stein
En gjeng på cirka 60 svartmaskerte demonstranter får nå skylden for bråket. Noen av demonstrantene begynte å kaste stein mot flere bygninger, en av dem var SE Bankens lokaler.

- Alle vinduene er knust, sier Kvällspostens reporter til Expressen.

Dynket i bensin
Minst to aktivister skal ha blitt skadd i kaoset som oppsto og en bil skal ha blitt påtent. En mann som så ut som å være fra «Reclaim the Streets» skal ha forsøkt å stoppe steinkastingen mot bankfilialen. Han ble truffet i hodet av en stein og måtte bli fraktet med ambulanse til sykehuset i byen.

Ifølge Kvällspostens reporter på stedet skal de maskerte demonstrantene også ha dynket mannen i bensin.

11 personer skal ha blitt arrestert.

I løpet av demonstrasjonene skal også en bil ha blitt påtent.

- En av beboerne kom ut og slukket bilen sin med brannslukningsapparat. Bilen var også blitt kludret ned, sier reporteren til Expressen.

Senere på kvelden skal ytterligere en demonstrant ha blitt skadd. Politiet i Malmö valgte å sperre av deler av sentrum for å holde demonstrantene unna.


Vis større kart